Openichnos: Γιατί η startup από την Κρήτη πήρε το βραβείο στο Bluegrowth

Openichnos: Γιατί η startup από την Κρήτη πήρε το βραβείο στο Bluegrowth

Πίσω από την εταιρεία «κρύβεται» μια καταξιωμένη ομάδα μηχανικών.

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του Bluegrowth κατέκτησε η ομάδα της Openichnos με την πρώτη ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού σκαφών που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια Startup εταιρεία, από την Κρήτη, πίσω από την οποία “κρύβεται” μια καταξιωμένη ομάδα μηχανικών, από το Πολυτεχνείο της Κρήτης, με επικεφαλής τον Γιώργο Κούτρα που κατάφεραν να κατασκευάσουν μια συσκευή που εντοπίζει τη θέση του σκάφους μέσω του δορυφορικού συστήματος Iridium και του GPS, με σχεδόν απόλυτη κάλυψη ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη, με την συσκευή να μπορεί να λειτουργήσει 60 ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Η καινοτόμα ιδέα, που μετατράπηκε σε συσκευή 100% ελληνικής προσέλευσης τόσο σε επίπεδο software, όσο και σε επίπεδο hardware, βρίσκει εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Openichnos “στοχεύει” σε μια παγκόσμια αγορά ελέγχου, ασφάλειας και 2015 και αναμένεται να φτάσει τα 22 δισ. δολ. το 2022.

Το Bluegrowth είναι μια προσπάθεια για τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάδειξη νέων επιχειρήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας, του αειφόρου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, της βιώσιμης πρωτογενούς παραγωγής και των νέων τεχνολογιών στη ναυσιπλοΐα και έχει την υποστήριξη του Aephoria.net