Η ώρα για το πρώτο Samsung κινητό χωρίς Android έφτασε

Η ώρα για το πρώτο Samsung κινητό χωρίς Android έφτασε

Το Samsung Z είναι η πρώτη προσπάθεια του κορεατικού τεχνολογικού «γίγαντα» να ανταγωνιστεί την Google.

Ριψοκίνδυνη ή μη, η κίνηση της Samsung να αφήσει την περπατημένη της Google και να παρουσιάσει το πρώτο της smartphone χωρίς Android είναι ιστορική.

Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε με «καμάρι» το Samsung Z, ένα κινητό που τρέχει με το δικό της OS, το Tizen. Η συσκευή έχει Super AMOLED οθόνη 4,8 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή 2,3 GHz, κάμερα 8MP από πίσω και 2,1MP από μπροστά, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, 2GB RAM, 16GB χωρητικότητα και φυσικά το Tizen 2.2.1.

Η παρθενική εμφάνιση του Tizen έγινε για λογαριασμό του Gear 2 smartwatch και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Samsung να απεμπλακεί από το Android δημιουργώντας το δικό της mobile οικοσύστημα.

Η διατήρηση του Android στα επιτυχημένα smartphone της σειράς Galaxy S και Galaxy Note δεν πρόκειται να σταματήσει. Παρόλα αυτά, ο κορεατικός «κολοσσός» σκοπεύει να ρίχνει στην αγορά μερικά Tizen κινητά το χρόνο, τεστάροντας την αντίδραση των καταναλωτών.

Το Samsung Z θα κυκλοφορήσει στη Ρωσία το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ μέσα στο 2015 θα φτάσει και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όμως όπως αναφέρεται δεν πρόκειται να ξεπεράσει αυτή των Galaxy S5 και Galaxy Note 3.

Διαβάστε ακόμη:

Διαγνωστικό κέντρο τσέπης από τη Samsung

Η Samsung μπαίνει στο «παιχνίδι» της εικονικής πραγματικότητας

Τον Σεπτέμβριο μας «βάζει τα γυαλιά» η Samsung