«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με… Μπαλτάκους στην κυβέρνηση»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με… Μπαλτάκους στην κυβέρνηση»

Αυξάνεται η πίεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του να θέτουν ακόμα και θέμα Σαμαρά.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με… Μπαλτάκους στην κυβέρνηση» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά», Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ανδρουλάκης, προκάλεσε και τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο λέγοντας: «Εσείς μπορείτε να μείνετε στην κυβέρνηση αυτή με… Μπαλτάκους;».

Αυτή η δήλωση είναι ενδεικτική των πιέσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του Ευάγγελο Βενιζέλο να δίνει εντολή σε όλα τα στελέχη του κόμματος να προωθήσουν την ατζέντα της δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό αλλά αντίθετα επιθυμεί διακαώς να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για όλα τα θέματα που αφορούν την εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων με τη Χρυσή Αυγή.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς «φουντώνουν» κάποια σενάρια για τριπλές κάλπες, ειδικά μετά την φράση του κ. Λ. Γρηγοράκου ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο ακόμα και αν ανασκεύσε λίγο αργότερα.
Ακόμη πρώην υπουργοί όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ιωάννης Ραγκούσης θέτουν δημοσίως θέμα Σαμαρά, όπως κάνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους και άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ.

Σε αυτές τις αντιδράσεις πρέπει να προστεθεί και η πιο ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που ερμηνεύθηκε ως προτροπή να αποχωρήσει το ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση, ωστόσο συνεργάτες του διευκρίνιζαν ότι στόχος του δεν ήταν η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης αλλά να επαναθεμελιωθεί η λειτουργία της κυβέρνησης σε πιο δημοκρατικές βάσεις.

Guardian: Ο Μπαλτάκος οδηγεί σε νέες απώλειες την κυβέρνηση