Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση για τις παραλίες

Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση για τις παραλίες

Πάνω από 100.000 υπογραφές διαμαρτυρίας στέλνουν το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο. 

Σάλος έχει ξεσπάσει για το νομοσχέδιο για το αιγιαλό και τις παραλίες, το οποίο και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Έτσι η κυβέρνηση φαίνεται να αναδιπλώνεται και να παραπέμπει το νομοσχέδιο για μετά τις εκλογές σε μια προσπάθεια να αποφύγει προεκλογικά ενδοκυβερνητικές κόντρες, καθώς τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει ανοιχτά τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου, μεταθέτει την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για αργότερα, παραπέμποντας ουσιαστικά το σχέδιο νόμου στις ελληνικές καλένδες.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς«επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος» και ζήτησε «μετά τις ευρωεκλογές να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της».

Η «θύελλα» που προκάλεσε από χθες στο Διαδίκτυο το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, υποχρέωσε σε δημόσια απολογία το υπουργείο Οικονομικών που το προώθησε.

Από την Παρασκευή άνοιξαν πύλες στο Διαδίκτυο όπου πέφτουν «βροχή» οι ηλεκτρονικές υπογραφές διαμαρτυρίας. Υπογραφές κατά του νομοσχεδίου συγκεντρώνονται σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το πρωί της Τρίτης, 12 Μαΐου, οι ηλεκτρονικές υπογραφές στην ιστοσελίδα Avaaz είχαν φτάσει τις 106.000 και πλέον στόχος είναι οι 200.000, ενώ είναι πολύ πιθανό το θέμα να εισαχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη: Προς πώληση παραλίες της Ελαφονήσου