Πλατινί: Επανάληψη της ψηφοφορίας για το Μουντιάλ του Κατάρ

Πλατινί: Επανάληψη της ψηφοφορίας για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε πως αν οι κατηγορίες για χρηματισμό ευσταθούν, τότε πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία επιλογής.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των Sunday Times για χρηματισμό ανώτατων αξιωματούχων του ποδοσφαίρου με σκοπό την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, ο πρόεδρος της UEFA καλεί για «επανάληψη των εκλογών και απόδοση ευθυνών εφόσον αποδειχθεί η υπόθεση διαφθοράς».

Ο Μισέλ Πλατινί ήταν κατηγορηματικός για αυτό το θέμα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’ Equipe, ενώ στο ερώτημα για το αν ο ίδιος μετανιώνει για την δική του ψήφο υπέρ του Κατάρ, δήλωσε «δεν έχω καμία τύψη. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη επιλογή και για την FIFA αλλά και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Ο Μισέλ Πλατινί δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA. Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, αυτό θα το πράξει μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στην προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου βρίσκεται ο 78χρονος Σεπ Μπλάτερ από το 1998, και όπως ο ίδιος έχει υποδείξει θα ζητήσει ξανά την ψήφο των ανθρώπων του ποδοσφαίρου στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2015.

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Πόσο πιθανό είναι να πάρει η Ελλάδα το Μουντιάλ;

Σάμπα πολλών δισεκατομμυρίων

«Ομάδα δράσης» για το μέλλον του Mundial 2022