Πώς μπορείτε να παραμείνετε ενθουσιασμένος με τη δουλειά σας;

Πώς μπορείτε να παραμείνετε ενθουσιασμένος με τη δουλειά σας;

Χρήσιμες επαγγελματικές συμβουλές στο Fortune από την CMO της Craft Foods.

της Ντίνι Έλσνερ*

Στα είκοσι χρόνια που έχω περάσει στην Kraft Foods, έχω μάθει τη σημασία της συνεχούς αναζήτησης νέων εμπειριών. Αυτή η αντίληψη μου έχει επιτρέψει να ανακαλύπτω συνεχώς εκ νέου τον εαυτό μου και να αναλαμβάνω πολλούς ρόλους εντός της εταιρείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου έχω μάθει κάποια πολύτιμα διδάγματα:

Κρατήστε το μυαλό σας ανοιχτό
Είναι απαραίτητο να είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, όταν αυτές παρουσιάζονται στον δρόμο σας. Συχνά είμαστε διστακτικοί να κάνουμε τη μετάβαση από μια θέση σε μια άλλη. Όσο τρελό κι αν σας φαίνεται, όμως, δεχθείτε την πρόκληση.

Αναζητήστε νέες ευκαιρίες για εκ νέου ανακάλυψη του εαυτό σας
Η βασική συμβουλή μου σε κάποιον που θέλει να επιτύχει μακροπρόθεσμα είναι να κάνει τακτικά ένα βήμα πίσω, να αξιολογεί την πρόοδό του και να εντοπίζει νέες ευκαιρίες που μπορούν να συμβάλλουν στην επαγγελματική του ανάπτυξη. Θεωρώ αυτή τη διαδικασία ως μια διαδικασία συνεχούς ανακάλυψης του εαυτού. Αναζητήστε, λοιπόν, πού βρίσκονται οι μεγαλύτερες επαγγελματικές σας ευκαιρίες, και μην φοβηθείτε να τις διεκδικήσετε.

Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας
Η ιδέα της εκ νέου ανακάλυψης του εαυτού μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, απ’ το να αναλάβετε ένα νέο πρότζεκτ ή να γίνετε μέλος σε μια νέα ομάδα. Κάθε αλλαγή που κάνετε, ακόμα και η ανάληψη εκ μέρους σας κάποιου σχετικά δύσκολου καθήκοντος, μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα μέσα σας.

Νοιώστε την εμπειρία της αλλαγής
Η αλλαγή θέσης μέσα στην εταιρεία μπορεί να σας κρατά σε φόρμα, να σας ανανεώνει και να σας προετοιμάζει για την αποδοχή νέων προκλήσεων ή ευκαιριών. Έτσι, θα δείτε να σας ανοίγονται νέες πόρτες που θα σας ωφελήσουν στην εξέλιξη της καριέρας σας.

* Chief Marketing Officer της Craft Foods.