Πώς η Apple θα καταστήσει τις κάρτες πληρωμών περιττές σε αυτές τις χώρες

Πώς η Apple θα καταστήσει τις κάρτες πληρωμών περιττές σε αυτές τις χώρες
Phil Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing at Apple Inc, discusses Apple Pay during an Apple media event in San Francisco, California, U.S. September 7, 2016. REUTERS/Beck Diefenbach - RTX2OJQO

Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την υπηρεσία Apple Pay σε τρεις νέες χώρες φέτος το φθινόπωρο.

H Αpple σχεδιάζει να εισάγει την Apple Pay στην Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Ρωσία το ερχόμενο φθινόπωρο, ενόψει της διεθνούς επέκτασής της στην υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Apple Pay έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά το 2014, επιτρέποντας στους αγοραστές να «φορτώσουν» πληροφορίες από τις πιστωτικές και τις χρεωστικές τους κάρτες στα iPhone και να τα λειτουργήσουν σαν κινητά πορτοφόλια.

Έτσι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό της Apple (πλέον και το Apple Watch) προκειμένου να πληρώσουν τις αγορές τους σε καταστήματα λιανικής πώλησης, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα που εξυπηρετούν την τεχνολογία NFC.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Οι αγοραστές απλά τοποθετούν το κινητό ή το Apple Watch κοντά στους αισθητήρες του συστήματος προκειμένου να ολοκληρώσουν την πληρωμή τους.

Η άφιξη του Apple Pay στην Ιαπωνία είχε ανακοινωθεί πριν μερικές εβδομάδες από το Bloomberg, με τον επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας, Phil Schiller, να επιβεβαιώνει σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο, ότι η υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει μια διαφορετική τεχνολογία από αυτή του NFC, που ονομάζεται Felica.

Η Felica, η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Sony πρόκειται να ενσωματωθεί μελλοντικά στα iPhone της Ιαπωνίας, ώστε να μπορούν οι χρήστες να πληρώσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα ακόμη και τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς.

Ο Schiller ακόμη σημείωσε ότι η νέα έκδοση του Apple Watch Series 2, θα περιέχει εξίσου την υποστήριξη της Felica. Σημειώνεται ότι ένας λόγος που η Ιαπωνία ενσωματώνει την εν λόγω υποστήριξη είναι γιατί η Sony θεωρείται πιο δημοφιλής, ενώ 1,9 εκατ. πληρωμές πραγματοποιούνται ήδη μέσω αυτής.

«Πάνω από το 90% των ανέπαφων πληρωμών από εμπόρους στις ΗΠΑ γίνεται μέσω του Apple Pay, παρά με το Samsung Pay ή το Android Pay», προσέθεσε ο Schiller.

Παρόλο που το Reuters ανέφερε πρόσφατα ότι το Apple Pay αγωνίζεται να επεκτείνει την υπηρεσία εκτός των ΗΠΑ, ο Τιμ Κουκ δήλωσε ότι το ήμισυ των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω αυτής προέρχονται εκτός των πολιτειών.

Προς το παρόν, το Apple Pay είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.