Πώς να γίνεις πιο δημιουργικός στην εργασία σου

Πώς να γίνεις πιο δημιουργικός στην εργασία σου

Δέκα προτάσεις για να γίνετε καλύτεροι στην εργασία.

Χριστίνα Ζάχου

Έχεις παρατηρήσεις πως οι άνθρωποι μετά από ένα χρονικό διάστημα χάνουν το ενδιαφέρον για τη δουλειά τους;

Εκεί που ήταν αποδοτικοί, ξαφνικά, δεν τους ικανοποιεί η εργασία τους, ούτε και η επαγγελματική τους εξέλιξη. Έχεις αναρωτηθεί γιατί;

Ο λόγος είναι πολύ πιο απλός από όσο μπορείς να φανταστείς. Γιατί πολύ απλά μετά την εργασία δεν έχεις μια ασχολία που να σε γεμίζει. Πραγματικά, όταν ζεις μια δραστήρια και ενδιαφέρουσα ζωή εκτός εργασίας έχεις κίνητρο να είσαι καλά ψυχολογικά, γεμάτος αυτοπεποίθηση και πιο αποδοτικός στο επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Μπορεί με την πρώτη σκέψη να σου φαίνεται λίγο περίεργο πως σχετίζεται η προσωπική σου ζωή με την επαγγελματική, αλλά είναι απόλυτα συνδεδεμένες. Για παράδειγμα, αν μετά την εργασία σου επιστρέφεις στο σπίτι και κάθεσαι μπροστά από την τηλεόραση, χωρίς να έχεις καμία άλλη διέξοδο, περιμένοντας να ξημερώσει να πας στη δουλειά χάνεις τον ενθουσιασμό σου για οτιδήποτε και μπαίνεις σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα.

Για να γίνεις πιο δημιουργικός και αποδοτικός στην εργασία σου έχω τις κατάλληλες προτάσεις που θα σε κινητοποιήσουν:

-Βρες ένα hobby

Μόλις τελειώσεις την εργασία σου ασχολήσου με κάτι που αγαπάς και σε χαλαρώνει. Αν δεν έχεις βρει ακόμα την κλίση σου, δοκίμασε διαφορετικά πράγματα μέχρι να κατασταλάξεις. Επίσης, κάνε πραγματικότητα κάτι που ήθελες από παιδί και δεν σε άφηναν οι γονείς σου. Όταν ξέρεις πως μετά τη δουλειά σε περιμένει κάτι άλλο που σε γεμίζει πολύ σου δημιουργούνται ευχάριστα συναισθήματα. Μπορείς να κάνεις ποδήλατο, να ασχοληθείς με την κηπουρική, να κάνεις κάποιο άθλημα, να γραφτείς σε κάποιο σεμινάριο, ακόμα και να μάθεις μια ξένη γλώσσα.

-Δείπνο με φίλους

Κάποιες φορές, αντί να επιστρέφεις από την δουλειά στο σπίτι, επέλεξε να αφιερώνεις χρόνο στους φίλους σου. Πρότεινε να πάτε για φαγητό ή για after drink να πείτε τα νέα σας και να δείτε κόσμο.

-Κοιμήσου σωστά

Μην ξενυχτάς άδικα, ιδιαίτερα μπροστά από την τηλεόραση που δεν έχει να σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Πριν κοιμηθείς απόλαυσε ένα χαλαρωτικό ντουζ. Ξάπλωσε νωρίς για να ξεκουραστείς.

-Ταξίδεψε

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να εξερευνείς νέους τόπους. Κάνε το κουμάντο σου και επένδυσε τα χρήματα σου σε ένα προορισμό που πάντα ονειρευόσουν να επισκεφτείς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr