Προς Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου οδεύει η Τράπεζα Κύπρου

Προς Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου οδεύει η Τράπεζα Κύπρου

Το Δ.Σ. της τράπεζας ελπίζει πως η ΑΜΚ θα επιταχύνει την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης και την περαιτέρω ενίσχυση της τράπεζας.

Στη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό της συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, με στόχο την επιτάχυνση της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας και την περαιτέρω ενίσχυση της.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου θα έχει απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές: «Τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων. Με την ολοκλήρωση των επαφών, οι τελικοί όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν σε έκτακτη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου».

Σε κάθε περίπτωση και τηρουμένων των προνοιών του Καταστατικού της Εταιρίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε ότι η πρώτη φάση τής έκδοσης κεφαλαίου θα απευθύνεται στους υφιστάμενους επενδυτές, διαδικασία που θα αρχίσει στα μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα. Ακολούθως, αρχίζει η δεύτερη φάση, η οποία θα είναι κλειστή διαδικασία και θα δίνει στους υφιστάμενους επενδυτές το δικαίωμα να αποκτήσουν επιπλέον 20% του μετοχικού κεφαλαίου. Η φάση αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις οκτώ Αυγούστου.

Περίπου δέκα μέρες αργότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, για επικύρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στόχο της διοίκησης της Τράπεζας αποτελεί η επιτάχυνση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ τέσσερις ανάδοχοι οίκοι θα διενεργήσουν εκ μέρους της τράπεζας απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη:

Κέρδη 31 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου

Μείωνεται η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου από την ΕΚΤ κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ

«Κάκιστοι χειρισμοί» οδήγησαν στην «οικονομική καταστροφή» της Κύπρου