Σαμαράς: Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία

Σαμαράς: Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία

Ομιλία του πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ αλλά σχεδιασμένο δρόμο μεταρρυθμίσεων και διόρθωσης των αδικιών που έγιναν, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ενώ σημείωσε επίσης ότι έως το 2018 θα υπάρξει μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες έως το 2018.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με στοιχεία στην πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα μπαίνει φέτος στην ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών, όπως είπε, προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% το 2015, περαιτέρω επιτάχυνση στο 3,7% το 2016, μείωση της ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες έως το 2018 και ακόμη μεγαλύτερη μείωση, κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, έως το 2020.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε εκ νέου το σχέδιό του για μείωση των φόρων, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει σταδιακά. «Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν έχω βρει πώς να το πληρώσω» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η μείωση όλων των φορολογικών βαρών «είναι το πιο χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί οδικός χάρτης, δηλαδή συνολικό πρόγραμμα, για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια.

«Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία»
Αναφερόμενος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει ακυβερνησία. Μας λέει μην διανοηθείτε να κυβερνήσετε. Απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία. Όμως στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία».

«Αν δεχόταν κανείς τέτοιους ισχυρισμούς, κάθε ενδιάμεσες εκλογές θα προκαλούσαν και εθνικές εκλογές. Έτσι όμως δημιουργείται μόνιμη ακυβερνησία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι παρά την υποχώρηση των ποσοστών της συγκυβέρνησης, τα δυο κόμματα υπερέχουν άνετα της αντιπολίτευσης. «Η αντιπολίτευση γιατί, αφού καπηλεύτηκε τα δεινά του κόσμου, έχασε ψήφους; Απαντώ, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία. Την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά και ακυβερνησία δεν θα αφήσω να υπάρξει», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Θεόδωρος Φέσσας αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΕΒ

Τσίπρας καλεί ΣΕΒ σε «νέα κοινωνική συμφωνία για τη νέα Ελλάδα»