Συμφωνίες εκατ. δολαρίων υπογράφει η Μέρκελ στην Κίνα

Συμφωνίες εκατ. δολαρίων υπογράφει η Μέρκελ στην Κίνα

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ υποδέχθηκε θερμά τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Πεκίνο.

Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ να την υποδέχεται στο Πεκίνο με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές . Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι ευρεία και θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο είπε η Μέρκελ, εν όψει των συνομιλιών της με τον Κινέζο πρωθυπουργό.

Αργότερα εντός της ημέρας η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.
Κατά τις συναντήσεις κορυφής υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μέρκελ και ο Λι ήταν παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης στην οποία προχώρησε το Πεκίνο με την ευρωπαϊκή κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών EADS για παραγγελία 100 ελικοπτέρων αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας κοινής προσπάθειας με την Air China.

Η Μέρκελ ξεκίνησε το έβδομο από τότε που ανέλαβε την καγκελαρία ταξίδι της στην Κίνα από τη νότιο-δυτική επαρχία Σιτσουάν με την επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο της Volkswagen όπου συναντήθηκε με τα παιδιά των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη: Ύμνοι Χίλαρι για Μέρκελ: «Είναι η καλύτερη της Ευρώπης»

«Σοβαρή υπόθεση αυτή του διπλού πράκτορα»
Η καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Γερμανός εργαζόταν ως διπλός πράκτορας για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι σοβαρές και ότι, εάν αληθεύουν, αποτελούν αντίφαση με την έννοια της συνεργασίας μεταξύ εταίρων.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να σχολιάσουν τη σύλληψη 31χρονου υπαλλήλου των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών BND.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών και πολιτικές πηγές, ο άνδρας παραδέχεται ότι διαβίβασε απόρρητα έγγραφα σε αμερικανικό σύνδεσμο.