Σολτς: Η Ελλάδα θα σταθεί σύντομα πάλι στα πόδια της – To ευρώ διασφαλίζει το μέλλον στην Ευρώπη

Σολτς: Η Ελλάδα θα σταθεί σύντομα πάλι στα πόδια της – To ευρώ διασφαλίζει το μέλλον στην Ευρώπη
German Finance Minister and Vice Chancellor Olaf Scholz attends a news conference following his meeting with French Finance Minister Bruno Le Maire in Paris, France March 16, 2018. REUTERS/Benoit Tessier

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαιρέτισε το αποτέλεσμα του Eurogroup και τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα σύντομα «θα σταθεί πάλι στα πόδια της» εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς με ανάρτηση του στο twitter.

Ο Όλαφ Σολτς χαρακτηρίζει «ισχυρό δείγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη» τις «σημαντικές αποφάσεις για το διάστημα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» που έλαβε προχθές το βράδυ το Eurogroup ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις».

Ο Γερμανός υπουργός οΙκονομικών παράλληλα χθες τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της ευρωζώνης, του κοινού νομίσματος και τη συμφωνία για έναν κοινό προϋπολογισμό που επιτεύχθηκε μεταξύ Μέρκελ-Μακρόν.

Το ευρώ «διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post.

«Ναι, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο» είπε ο Σολτς όταν ρωτήθηκε αν το κοινό νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από 10 χρόνια. «Διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία για την ενίσχυση της ευρωζώνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση που είχαν στο Μέζεμπεργκ, έξω από το Βερολίνο, αυτήν την εβδομάδα, θα θωρακίσει το ευρώ από τις κρίσεις.

«Με τις συμφωνίες του Μέζεμπεργκ οικοδομούμε περαιτέρω το σπίτι της Ευρώπης. Περιλαμβάνει μια μονωμένη οροφή που αντέχει τις μελλοντικές καταιγίδες και τις βροχερές ημέρες. Έχουμε μια νέα ορμή στην Ευρώπη, χάρη στον πρόεδρο Μακρόν», πρόσθεσε.