Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο Disrupt Greece: Σε δύο χρόνια θα ζήσουμε το φαινόμενο του ελατηρίου

Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο Disrupt Greece: Σε δύο χρόνια θα ζήσουμε το φαινόμενο του ελατηρίου

Αισιόδοξος για την οικονομία και με μηνύματα για τη νέα γενιά εμφανίστηκε ο CEO της Chipita.

O CEO της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος έδωσε το παρόν στο μεγάλο event καινοτομίας Disrupt Greece, δίνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη brand manager του Fortune, Αναστασία Παρετζόγλου.

Ξεκινώντας τη συζήτηση και απαντώντας στο πώς αποφάσισε να επιστρέψει η Chipita την έδρα της στην Ελλάδα το 2015, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο,  τόνισε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη στο τέλος του 2014. «Την απόφαση την πήραμε στο τέλος του 2014, όταν το τελευταίο τρίμηνο φαινόταν ότι η ελληνική οικονομία θα έμπαινα σε διαφορετική τροχιά. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε αλλά τελικά με αυτή την απόφαση βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας».

Ο CEO της Chipita δήλωσε ότι είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και εκτίμηση ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα ζήσουμε το φαινόμενο του «ελατηρίου». Είπε χαρακτηριστικά ότι αναμένει η ελληνική οικονομία να εκτιναχθεί. Επίσης ανέφερε ότι η οικονομία είναι ένα κυκλικό φαινόμενο και αν αναγνωρίσεις τα λάθη σου μπορείς και να τα διορθώσεις.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, υπερφορολογούνται τα πάντα. Η επίδραση της πολιτείας στην οικονομία ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έπρεπε να είναι . Το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι το κυριότερο της Ελλάδος» ανέφερε σχετικά.

Ακόμα ανέφερε ότι η ελάφρυνση του χρέους και η είσοδος στην ποσοτική χαλάρωση δεν αρκούν για να γυρίσει σελίδα η χώρα.

Χρειάζεται να δημιουργηθεί αίσθημα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές . Οι κοινωνίες αλλάζουν υπό την πίεση αναγκών και αυτό συμβαίνει και σε μας».

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και σε τομείς που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον, ανέφερε ότι για παράδειγμα ο πρωτογενής τομέας έχει εξελιχθεί πέρα από την αγροτική παραγωγή. Σε άλλες μορφές».

«Πρέπει να υπάρχει ιδέα προϊόν και ανάγκη και μετά θα στοχεύσουμε στα χρήματα. Τα λεφτά δε λείπουν. Εκείνο που λείπει είναι οι ιδέες» ανέφερε.

Επίσης χρειάζονται ικανά άτομα για να εφαρμόσουν μια καλή ιδέα με τον κατάλληλο τρόπο. Η επιχειρηματικότητα δεν είναι δουλειά, αλλά τρόπος ζωής και καθημερινή προτεραιότητα» πρόσθεσε.

«Νέοι κλάδοι θα αναδυθούν και πολλοί θα πεθάνουν. Θα εξαρτηθεί από το πόσο είναι ανταγωνιστικοί διεθνώς και κατά πόσο τους χρειάζεται η αγορά» ανέφερε.

Μιλώντας για τη ρευστότητα και την επιχειρηματικότητα, είπε: “τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα έχουμε πιεστεί από την ανάγκη να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βάζουμε το κάρο μπροστά από το γάιδαρο”. “Επιχείρηση δημιουργείται γιατί υπάρχει κάποια ιδέα. Επιχείρηση δε δημιουργείται επειδή υπάρχουν λεφτά. Πρώτα θα βρούμε το αντικείμενο, το προϊόν, την ιδέα, την υπηρεσία που θέλουμε να πουλήσουμε”, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους επόμενους στόχους της Chipita, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε πως τα τελευταία δύο χρόνια περνά το 30% του χρόνου στην Ινδία, η οποία αποτελεί το σημερινό μεγάλο στοίχημα του ομίλου. Ενώ για τα επόμενα σχέδια της Chipita ανέφερε: “αν στήσουμε κάτι καλό εκεί, μετά κοιτάζουμε και την Κίνα”.

Τέλος έδωσε ένα μήνυμα στη νέα γενιά: «Το ταξίδι της επιχειρηματικότητας είναι μακρύ και άμα το ξεκινήσεις δεν θα το τελειώσεις ποτέ . Οι νέοι πρέπει να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν να το παλεύουν» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη: