Σε γερμανικά χέρια τα βρετανικά ταχυδρομεία

Σε γερμανικά χέρια τα βρετανικά ταχυδρομεία
An employee is seen next to his workstation during a operational test of the new DHL North Asia Hub in Shanghai July 12, 2012. REUTERS/Carlos Barria (CHINA - Tags: BUSINESS TRANSPORT) - RTR34UOS

Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται σε 325,5 εκατ. δολάρια με την γερμανική εταιρεία να ισχυροποιεί την θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Σημαντικά οφέλη θα αποφέρει στη γερμανική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών Deutsche Post DHL Group η εξαγορά της βρετανικής ανταγωνίστριάς της UK Mail Group. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται σε 242,7 εκατ. στερλίνες (325,5 εκατ. δολάρια). Κατά την εκτίμηση της διοίκησης της UK Mail Group, οι όροι της πώλησης είναι αποδεκτοί και θεμιτοί, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η τελευταία αυτή κίνηση της γερμανικής εταιρείας εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Με την απόκτηση της UK Mail, η θέση της Deutsche Post DHL Group στην αγορά της Βρετανίας θα ενισχυθεί. Αντιστοίχως θα ευνοηθεί και η UK Mail, η οποία θα ανταγωνίζεται με τα πλεονεκτήματα της Royal Mail, ειδικά στις παραδόσεις και στις μεταφορές δεμάτων. Σημειώνεται πως κατά το παρελθόν έτος η υπό εξαγορά εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε ένα νέο κέντρο διαλογής της, με αποτέλεσμα να πρέπει να διαχειριστεί πολλά ογκώδη δέματα με τα χέρια και όχι με μηχανήματα.

Αυτή η παρακώλυση των δραστηριοτήτων της προκάλεσε αύξηση των λειτουργικών δαπανών της UK Mail Grouρ και μείωση κερδών. Η εταιρεία διατηρεί εκτεταμένο δίκτυο, με περισσότερα από 50 σημεία παρουσίας σε όλη τη Βρετανία και περισσότερους από 50.000 πελάτες.

Η ευνοϊκή ανταπόκριση της αγοράς στη σχεδιαζόμενη εξαγορά της από την Deutsche Post DHL Group αποτυπώθηκε στην τιμή της μετοχής της, η οποία ενισχύθηκε άνω του 40% χθες. «Η εταιρεία μας θα έχει καλύτερη θέση στην αγορά πλέον, ενώ οι πελάτες μας θα εξασφαλίσουν απευθείας πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο παραλαβής και παράδοσης δεμάτων της Deutsche Post DHL Group», δήλωσε ο πρόεδρος της UK Mail Πίτερ Κέιν.

Πηγή: Reuters