Η startup της Jessica Alba έφτασε το 1 δισ. δολάρια

Η startup της Jessica Alba έφτασε το 1 δισ. δολάρια

Η εταιρεία πώλησης οικολογικών παιδικών προϊόντων της σταρ του Χόλιγουντ συγκέντρωσε πρόσφατα 70 εκατ. δολάρια.

Για την αρχική δημόσια προσφορά ετοιμάζεται η The Honest Co., η startup της σταρ του Χόλιγουντ, Jessica Alba και του συνιδρυτή της εταιρείας, Brian Lee, συγκεντρώνοντας το ποσό των 70 εκατ. δολαρίων κι ανεβάζοντας τη συνολική αξία της εταιρείας στο 1 δισ. Δολάρια.

Ο τρίτος γύρος χρηματοδότησης συγκέντρωσε ποσά από διάφορα venture capitals όπως τα Wellington Management Company, Institutional Venture Partners, Iconiq Capital, Lightspeed Venture Partners, και General Catalyst Partners.

Η εταιρεία προμηθεύει την αγορά με φιλικά προς το περιβάλλον βρεφικά και παιδικά προϊόντα, όπως τροφές, ρούχα και είδη υγιεινής. Aπασχολεί 275 εργαζόμενους και ιδρύθηκε το 2011.

Οι προσδοκίες των ανθρώπων της The Honest Co. για τη φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά υψηλές, καθώς αναμένει να πετύχει έσοδα ύψους 150 εκατ. δολαρίων -τρεις φορές περισσότερα από το 2013- με το 80% αυτών να προέρχεται από τις αγορές βρεφικών ειδών (κυρίως πάνες).

«Δεν υπήρχε κανένα προϊόν το οποίο να απευθυνόταν σε μένα ως μια νεαρή μητέρα» δήλωσε πρόσφατα η Jessica Alba αναφερόμενη στο ξεκίνημα της εταιρείας της.

Στόχος της The Honest Co. είναι να επεκταθεί εκτός των ΗΠΑ και Καναδά και στην Κίνα, την Αγγλία και την Αυστραλία, προοπτικές οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν μόλις γνωστοποιηθεί η ημερομηνία της δημόσιας προσφοράς για τους υποψήφιους επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν οι διάσημοι επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Εσείς κατεβάσατε την εφαρμογή του Τομ Χανκς;

Το Hollywood «δικτυώνεται»