Θα αγοράζατε παπούτσια φτιαγμένα από σκουπίδια αν δεν ξέρατε ποιος τα έφτιαξε;

Θα αγοράζατε παπούτσια φτιαγμένα από σκουπίδια αν δεν ξέρατε ποιος τα έφτιαξε;

Η κουλτούρα της ανακύκλωσης βρήκε μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή.

Η Adidas ανακάλυψε μια νέα διέξοδο για τα πλαστικά σκουπίδια των θαλασσών: Τα παπούτσια και οι αθλητικές φανέλες.

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την Παρασκευή τα πρώτα της αθλητικά προϊόντα –φανέλες και παπούτσια- από πλαστικά σκουπίδια που μαζεύτηκαν από τον ωκεανό.

Πιο συγκεκριμένα, τα σκουπίδια που χρησιμοποιήθηκαν μαζεύτηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση Parley for the Oceans, η οποία επικεντρώνεται στον καθαρισμό των ωκεανών και τη συμφωνία με μεγάλες εταιρείες οι οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλαστικά σκουπίδια των θαλασσών.

Μόνο από τα πλαστικά που συγκεντρώθηκαν από τις ακτές των Μαλδίβων κατασκευάστηκαν, κατά 95%, 7.000 ζευγάρια παπούτσια UltraBOOST. Το υπόλοιπο 5% προέρχεται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η φανέλα της Adidas από τα ανακυκλωμένα πλαστικά θα φορεθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης στον προσεχή της αγώνα με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Χιχόν για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Θα γίνει, έτσι, η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα χρησιμοποιήσει αθλητικό υλικό αποκλειστικά από ανακυκλωμένα υλικά.

Δέσμευση της Adidas στην Parley for the Oceans είναι να κατασκευάσει μέσα στο επόμενο έτος συνολικά ένα εκατομμύριο ζευγάρια παπούτσι από πλαστικά που βρέθηκαν στους ωκεανούς. Αυτό, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, μπορεί να γίνει εφόσον μαζευτούν 11 εκατ. πλαστικά μπουκάλια από τις ακτές όλου του κόσμου.