Τι αποφάσισε η ΚΕΦΕ της ΝΔ μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Τρίτης

Τι αποφάσισε η ΚΕΦΕ της ΝΔ μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Τρίτης

Την ερχόμενη Πέμπτη προχωρά η αποσφράγιση των προσφορών των εταιρειών που θα αναλάβουν τα διαδικαστικά των εκλογών.

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε την ερχόμενη Πέμπτη να προχωρήσει η αποσφράγιση των προσφορών των εταιρειών που θα αναλάβουν τα διαδικαστικά των εκλογών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων. Παράλληλα αποφασίστηκε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ επισημαίνεται επίσης πως κατά πλειοψηφία η ΚΕΦΕ αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Απάντηση Μεϊμαράκη μετά τα τελευταία γεγονότα

Απάντηση σε σενάρια που τον θέλουν να επιζητά σκόπιμα να τορπιλίσει τη διαδικασία των εκλογών της ΝΔ έδωσε πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζοντας πως με τη σημερινή του παρέμβαση θέλησε να υπογραμμίσει πως «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση του λαϊκού εισοδήματος δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες.

Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες» καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

Παπαμιμίκος: Γεγονότα όπως τα σημερινά, αν και ατυχή, συμβαίνουν

Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε ότι γεγονότα όπως τα σημερινά, αν και ατυχή, συμβαίνουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε είναι παραγωγικό να τα σχολιάσει αυτή τη στιγμή.

“Αλλού είναι η ουσία. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και το αύριο της παράταξης”, ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν ήδη καταλήξει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, στην ημερομηνία των εκλογών, στον προσδιορισμό των εκλογικών κέντρων και τμημάτων και ότι ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν αυτοί του υπουργείου Εσωτερικών.

Για τις τεχνικές προδιαγραφές είπε ότι εξαρχής έχει συσταθεί σχετική τεχνική επιτροπή (ξεχωριστά από την ΚΕΦΕ) με εκπροσώπους των υποψηφίων η οποία έχει ήδη προδιαγραφές που απαιτούνται για την υλοποίηση της ψηφοφορίας και οι οποίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Ο κ. Παπαμιμίκος ξεκαθάρισε ότι η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ.

Συμπλήρωσε ότι από την αρχή και πολύ πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα και από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων πως η επιτροπή προμηθειών του κόμματος θα αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

“Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του καταστατικού προκειμένου να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της ΝΔ”, συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.