Το Viber κοιτά στα μάτια το Skype

Το Viber κοιτά στα μάτια το Skype

Η δημοφιλής εφαρμογή Viber «περνάει» από την mobile έκδοση της σε desktops και laptops.

Ισχυρό ανταγωνιστή φαίνεται πως αποκτά το Skype της Microsoft, καθώς το Viber «περνάει» από την mobile έκδοση του σε επιτραπέζιους υπολογιστές και laptops.

Τι είναι το Viber; Πιθανότατα όσοι χρησιμοποιούν smartphones το γνωρίζουν ήδη, καθώς πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή, η οποία και προσφέρει την δυνατότητα για video κλήσεις και δωρεάν μηνύματα μεταξύ των χρηστών της.

Η εταιρεία που λανσάρει τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχει έδρα την Κύπρο και φιλοδοξεί να σπάσει την «κυριαρχία» του Skype, προσφέροντας πρόσβαση στους χρήστες της από οποιαδήποτε συσκευή.

«Ο κόσμος περνά αρκετό χρόνο με τα έξυπνα κινητά του. Ωστόσο, αυτή η χρήση γίνεται συνήθως είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, όπου βρίσκονται και οι υπολογιστές», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Talmon Marco, ο οποίος και είδε τους πελάτες του να αυξάνονται το 2012.

Το iPad μεταμορφώνει την εκπαίδευση στην Ολλανδία

Συγκεκριμένα, με την παρουσίαση του Viber Desktop, η εταιρεία αποκάλυψε πως οι χρήστες της αυξήθηκαν κατά 60 εκατομμύρια το 2012, φτάνοντας έτσι τα 200 εκατομμύρια με βλέψεις για περαιτέρω αύξηση μετά και τη νέα είσοδο σε Mac και PC.

Παράλληλα, μέσα από το νέο Viber Desktop οι χρήστες δεν θα περιορίζονται στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα, αφού το πρόγραμμα εγκαινιάζει και την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Επίσης, στόχος των υπεύθυνων ανάπτυξης της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι η αναβάθμιση των εφαρμογών του Viber για «έξυπνες» συσκευές , έτσι ώστε να καλύπτονται τα βασικά λειτουργικά συστήματα που κυριαρχούν στην αγορά, όπως το Android της Google και το iOS της Apple.

H Adobe επιστρέφει με το Project Mighty

Ο βασικός ανταγωνιστής
Το Viber 3.0 πάντως δεν θα έχει εύκολο έργο καθώς ως βασικό ανταγωνιστή του στη συγκεκριμένη αγορά έχει το Skype του παγκόσμιου κολοσσού της Microsoft.

To Skype αριθμεί αυτή τη στιγμή περίπου 600 εκατ. χρήστες και χωρίς υπερβολή είναι μια από τις εφαρμογές που άλλαξε τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες διεθνώς , όταν ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια.

H συγκεκριμένη εφαρμογή έγινε δημοφιλής καθώς προσέφερε καλή ποιότητα ήχου και υψηλή ταχύτητα στη μετάδοση του, διευκολύνοντας την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών του, ακόμα και αυτών που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.

Η υπηρεσία voIP της Microsoft συνεχώς αναβαθμίζεται, με το Skype να εισάγει πλέον βιντεοκλήσεις σε HD ποιότητα, ενώ η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει πως οι χρήστες του Outlook.com,  θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το Skype απευθείας μέσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.