Τον Οκτώβριο η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τον Οκτώβριο η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η αμετάκλητη κρίση του δικαστηρίου δεν θα εκδοθεί άμεσα, αλλά κατά το νέο δικαστικό έτος.

Στις 20 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής στην Ολομέλεια του ΣτΕ των υπομνημάτων τηλεοπτικών σταθμών και δημοσίου με τα οποία θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους και θα στηρίξουν τις θέσεις τους στη δικαστική μάχη για τη νομιμότητα ή όχι του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου στην ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, υπο την προεδρία του προέδρου του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου όπου και μετέχουν 31 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως η αμετάκλητη κρίση του δικαστηρίου δε πρόκειται να εκδοθεί άμεσα αλλά ουσιαστικά το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή ουσιαστικά το Φθινόπωρο, καθώς η Ολομέλεια – οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν- δεν πρόκειται να συνεδριάσει μετά την υποβολή των υπομνημάτων από τους διαδίκους.

Οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί ήδη βρίσκονται εκτός Αθηνών με δικαστικές άδειες, οπότε η διάσκεψη δεν πρόκειται να γίνει πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις αρμόδιων δικαστικών πηγών, μεταθέτουν τον χρόνο της έκδοσης της απόφασης σε χρόνο μεταγενέστερο της έναρξης του νέου δικαστικού έτους και πάντως σε χρόνο που, αν όλα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα, θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των αδειών στα κανάλια.