Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις βραβεύονται στην Ελλάδα

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις βραβεύονται στην Ελλάδα

Απονομή των European Business Awards 2013/2014 στις 27 Μαΐου.

Στις 27 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Westin Astir Palace Resort, η τελετή απονομής των «European Business Awards sponsored by RSM». Η εκδήλωση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά κι αποτελεί έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό θεσμό, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής είναι η RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, με πάνω από 700 γραφεία σε 108 χώρες και 32.500 στελέχη διεθνώς.

Παρών στη βραδιά της απονομής θα είναι ο Karel De Gucht, Επίτροπος Εμπορίου Ευρώπης. Στην τελετή απονομής θα παρευρεθούν επίσης, CEO σημαντικών Ευρωπαϊκών Εταιρειών, διακεκριμένα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, καθώς επίσης ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Η επιλογή των υποψήφιων εταιρειών γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που διαφέρουν ανά κατηγορία, όπως η καινοτομία, η εξυπηρέτηση του πελάτη, οικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξης και εξαγωγική δραστηριότητα. Η RSM Greece παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αφιλοκερδώς, συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους πανευρωπαϊκά.

Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, πέρυσι δύο ελληνικές εταιρείες, η Γαία Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία κατέκτησαν δύο από τα δέκα βραβεία στο τελικό, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα και φέτος για πρώτη φορά βραβεύτηκαν 46 ελληνικές εταιρείες ως National Champions, ο μεγαλύτερος αριθμός έως σήμερα. Από αυτές αναδείχθηκαν οι δέκα ως φιναλίστ και είναι ήδη κάτοχοι του τίτλου Ruban d’ Honneur και ένας ως National Public Champion, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον τελικό και θα διεκδικήσουν ένα από τα 11 βραβεία του.

Συγκεκριμένα, στο φετινό διαγωνισμό 2013/2014, δήλωσαν συμμετοχή στην πρώτη φάση της διαδικασίας 17.000 επιχειρήσεις από 30 χώρες της Ευρώπης. Από αυτές εκλέχθηκαν από τους κριτές 375 National Champions, 100 Ruban d’Honneurs (10 από κάθε κατηγορία) και από αυτούς θα αναδειχθούν στον τελικό 10 νικητές – ένας για κάθε κατηγορία.

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρείες από διάφορους κλάδους που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις 10 κατηγορίες των βραβείων, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Το 2012/2013 οι συμμετέχοντες εκπροσώπευαν συνδυαστικά ένα κύκλο εργασιών άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ (8,23% του ΑΕΠ της ΕΕ) απασχολώντας πάνω από 2,7 εκ. ανθρώπους. Ανάμεσα στις 100 εταιρείες που βραβεύτηκαν με τον τίτλο Ruban d’Honneur ο οποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού συγκαταλέγονται και 10 Ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία.

Οι Ελληνικές εταιρείες που έχουν φτάσει στον τελικό είναι οι Coco-Μat, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona, Terra Creta. Επιπλέον, βραβεύτηκε, η εταιρεία Skroutz ως National Public Champion (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) με βάση την ψηφοφορία του κοινού.

Διαβάστε ακόμη:

Γνωρίστε τις 10 ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη

Διαγωνισμός Καινοτομίας «Blue Growth Piraeus»

Η καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων στο «μικροσκόπιο» ερευνών