Tourismart: Ένα έξυπνο ελληνικό app για τον τουρισμό

Tourismart: Ένα έξυπνο ελληνικό app για τον τουρισμό

Η εφαρμογή Tourismart ήδη χρησιμοποιείται σε 400 ξενοδοχεία σε 35 χώρες.

Μια νέα εφαρμογή «λύνει τα χέρια» τουριστών και ξενοδόχων αφού οι μεν επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ξενοδοχείου μέσω μίας mobile εφαρμογής για smartphone, οι δε ξενοδόχοι να διαχειρίζονται μέσω tablet τα αιτήματά των πελατών τους.

Αφορμή για τη δημιουργία  της έξυπνης εφαρμογής, που ακούει στο όνομα Tourismart, στάθηκε η προσωπική εμπειρία που είχε η Μάγκυ Κοντού, Co-founder & Head of Operations της εταιρείας. Όπως αναφέρει η Μάγκυ στο fortunegreece.com η ιδέα προέκυψε κατά τη διαμονή της σε ένα ξενοδοχείο όταν η παραγγελία που είχε κάνει καθυστερούσε να φτάσει στο δωμάτιό της. «Τα λάθη στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, οι περίπλοκες διαδικασίες παραγγελίας μέσω φυλλαδίων, οι καθυστερήσεις, τα αναπάντητα τηλεφωνήματα στη ρεσεψιόν, αλλά και η δυσκολία των ξενοδόχων να γνωρίσουν τους επισκέπτες τους, είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία καθημερινά» τονίζει η Μάγκυ, προσθέτοντας πως το Tourismart δεν περιορίζει τον επισκέπτη στο να στείλει ένα μήνυμα στην ρεσεψιόν, αλλά του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις υπηρεσίες, όπως το roomservice, κρατήσεις εστιατορίου, παραγγελίες, πρόσβαση στο ιστορικό του κ.α. Επιπρόσθετα, οι ξενοδόχοι έχουν πρόσβαση σε συμπεριφορικά χαρακτηριστικά αναφορικά με τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών τους, συνθέτοντας ένα προφίλ που υποδηλώνει τι προτιμά ή τι αγοράζει ο εκάστοτε πελάτης.

Μολονότι η ενασχόληση της Μάγκυ  με τον χώρο του επιχειρείν έγινε σε πολύ  μικρή ηλικία η πορεία, μέχρι στιγμής, φαίνεται να την έχει δικαιώσει. Σύμφωνα με την ίδια για να καταφέρει να επιβιώσει ένας start upper σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον θα πρέπει να είναι προσγειωμένος, υπομονετικός και έτοιμος να αναλάβει πολλές ευθύνες και ρόλους. «Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις, δούλεψε σκληρά» λέει χαρακτηριστικά η Μάγκυ, η οποία σε ένα χρόνο από τώρα φαντάζεται την επιχείρησή της να έχει αυξήσει τις συνεργασίες της με ξενοδοχεία και να έχει προσελκύσει χρηματοδότηση που θα συμβάλει στο να μεγαλώσει η ομάδα, να επεκταθεί στην αγορά της Ευρώπης και να εξελίξει την υπηρεσία της.

Τονίζει, ωστόσο, πως η έλλειψη ευνοϊκών επιχειρηματικών ευκαιριών δημιουργεί δυσκολίες στην αύξηση ανταγωνιστικότητας και στους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, παρόλα αυτά ο κλάδος της τεχνολογίας και του τουρισμού έχουν μεγάλη δυναμική παγκοσμίως και θα συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί πως αρωγός στην όλη προσπάθεια ήταν η Eurobank καθώς το Tourismart απέκτησε επιχειρηματική υπόσταση χάρη στη συμμετοχή του στο egg, μια πρωτοβουλία  Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. Για την Μάγκυ η σωστή καθοδήγηση και η δικτύωση με τους κατάλληλους ανθρώπους συνέβαλαν στο να μετουσιώσουν μία φοιτητική ιδέα σε επιχειρηματική πράξη – που ήδη μετρά τους πρώτους της πελάτες, στρατηγικές συνεργασίες και πολλές διακρίσεις.

Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν πως οι ξενοδόχοι ανά τον κόσμο έχουν «αγκαλιάσει» αυτή τη νέα υπηρεσία με την lite έκδοση της να χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερα από 400 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως και την ολοκληρωμένη έκδοση σε 35 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. «Μεγάλη χρήση παρατηρείται σε Γαλλία, Ιταλία και τις ΗΠΑ, ενώ για τους επόμενους μήνες εστιάζουμε στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, η συνεργασία της εταιρίας με την COSMOTE αναμένεται να εδραιώσει την παρουσία μας στον χώρο. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της εφαρμογής, καθώς και από τον αριθμό δωματίων της επιχείρησης. Η υπηρεσία είναι συνδρομητική και ξεκινά από 25€ το μήνα».