Τρελές επιχειρηματικές ιδέες που έγιναν επιτυχίες

Τρελές επιχειρηματικές ιδέες που έγιναν επιτυχίες

Αν κάποιος περιέγραφε σε υποψήφιους επενδυτές τη βασική ιδέα πίσω από τις πιο πετυχημένες εταιρείες του κόσμου, θα τον πετούσαν έξω.

«Ένα παιχνίδι στο οποίο πετάς ζωντανά πουλιά με μία σφεντόνα πετυχαίνοντας γουρούνια και γκρεμίζοντας τα σπίτια τους»

Angry Birds. 1,7 δισ. downloads, 152 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις το 2012.

«Μια σελίδα σαν το Myspace, το Friendster και το HotOrNot, στην οποία ο καθένας θα βάζει πληροφορίες για τον εαυτό του, εικόνες, την άποψή του και τι σκέφεται και οι φίλοι του θα έρχονται να σχολιάζουν. Θα το κάνουμε διαθέσιμο μόνο σε φοιτητές του Χάρβαρντ».

Facebook, 1.1 δισ. χρήστες

«Ένα online βιβλιοπωλείο με μόνο μερικές εκατοντάδες τίτλους, με τους πελάτες να πληρώνουν μόνο με πιστωτική κάρτα (παρά το ότι οι περισσότεροι φοβούνται), με τα έξοδα αποστολής να είναι περίπου όσο και η αξία του βιβλίου και το πακέτο να φτάνει στον προορισμό του μετά από πεντέξι μέρες μόνο!»

Amazon.com, 61 δισ. δολάρια έσοδα το 2012

Διαβάστε ακόμη: Ο Alibaba σε νέες περιπέτειες

«Ένα site στο οποίο ο χρήστης θα εισάγει στοιχεία της τράπεζάς του (αριθμούς λογαριασμών και καρτών, passwords, όλα), του εισόδηματός του καθώς και τα δάνεια, την περιουσία και τις επενδύσεις του. Εμείς θα του τα παρουσιάζουμε όλα μαζί σε μία σελίδα για να μην κουράζεται».

Mint.com, πάνω από 10 εκατ. χρήστες

«Ένα λειτουργικό σύστημα εντελώς καινούριο, που δεν μπορεί να τρέξει σε καμία από τις υπάρχουσες συσκευές μας (θα φτιάξουμε καινούριες) και δεν μπορεί να τρέξει καμία από τις εκατοντάδες εκατομμύρια εφαρμογές που ήδη υπάρχουν για Mac, Windows ή Linux. Μόνο εμείς, η Apple, θα μπορούμε να γράφουμε και να εγκρίνουμε εφαρμογές. Ο κώδικας θα είναι μόνο δικός μας».

iOS, πάνω από 400 εκατ. συσκευές.

«Μια μηχανή αναζήτησης σαν τις άλλες (Yahoo, Lycos, AltaVista, Webcrawler και καμιά δεκαριά ακόμη) χωρίς την παραμικρή διαφήμιση στην πρώτη σελίδα και χωρίς το παραμικρό άλλο περιεχόμενο, δεν θα είναι portal. Τους αλγόριθμους θα τους γράψουμε μόνοι μας».

Google, 34.000 αναζητήσεις και 700 δολάρια έσοδα το δευτερόλεπτο.

Διαβάστε ακόμη: Η Amazon μανάβης!

«Κάτι ανάμεσα σε SMS και email, αλλά μόνο για υπολογιστή και μόνο για 140 χαρακτήρες και μόνο για όσους σε ακολουθούν. Θα γράφεις με τι ασχολείσαι σε κάθε δεδομένη στιγμή».

Twitter, 200 εκατ. χρήστες

«Μια τράπουλα στην οποία κάθε φύλλο θα έχει γυμναστικές ασκήσεις χωρίς όργανα (push ups, squats κ.λπ). Θα τραβάς ένα χαρτί στην τύχη και θα εκτελείς την άσκηση. Θα τονίζουμε ότι ο ιδρυτής είναι πρώην πεζοναύτης».

FitDecks από τον Phil Black. 5 εκατ. δολάρια πωλήσεις

«Μια σελίδα στο Internet με 1 εκατ. πίξελς. Πουλάμε το κάθε πίξελ για ένα δολάριο και ο αγοραστής το κάνει ό,τι θέλει. Η σελίδα θα είναι τελικά σαν κολάζ των πίξελς του κάθε αγοραστή»

One million dollar page. Πουλήθηκαν όλα μέσα σε δέκα μέρες το 2006.