Τσίπρας: «Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε τρίτο Μνημόνιο»

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε τρίτο Μνημόνιο»

«Η ΕΕ ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει» δήλωσε από την Ολλανδία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έντονη κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόικα, αναφέροντας ότι οδηγούν τη χώρα σε ένα τρίτο Μνημόνιο. Μιλώντας από την Ολλανδία σε εκδήλωση-συζήτηση, που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία», δήλωσε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο και υποχωρεί εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που προκαλεί την ύφεση και την εκτίναξη της ανεργίας.

«Η δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας άμεσα τον τερματισμό της λιτότητας η οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, μια καταστροφή για τη δημοκρατία», ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η λιτότητα αποτελεί από μόνη της κρίση , δεν είναι μια λύση στην κρίση.

Στουρνάρας: «Η Τρόικα δεν σκλήρυνε τη στάση της»

«Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως «η δημοκρατία για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη» και προειδοποίησε για τα φαινόμενα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού που έχουν εκδηλωθεί τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ελλάδα.

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε τέλος την βεβαιότητα ότι η Αριστερά στην Ευρώπη θα είναι η θετική έκπληξη στις ευρωεκλογές του Μαΐου . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και πλαισιώθηκε από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.

Καρακούσης: «Μας αντιμετώπιζαν ως επιτραπέζιο παιχνίδι»

«Ο Τσίπρας αποκάλυψε τους επικίνδυνους συμμάχους του»
«Μιλάει για ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολλανδία. Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη συγκέντρωση ενός ευρωσκεπτικιστικού, Μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού, σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας, «αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις του και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του».

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για το δίλημμα «Ανάπτυξη ή λιτότητα» αλλά απέφυγε να πει ότι «ανάπτυξη με δανεικά σημαίνει χρεοκοπία, ξέχασε να αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει ήδη σε ανάπτυξη και αποσιώπησε πλήρως ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε, είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας»
Με αφορμή αναφορά του υπευθύνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδη σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος, η ΝΔ σε δεύτερη ανακοίνωσή της λέει πως είναι δικαίωμά του, αλλά καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του καθώς «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας».

Υπενθυμίζει επίσης ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως παρουσίασε ο κ. Τ. Κουράκης . «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τελευταία Ενημέρωση: 16:46