Βαρκελώνη: Νεκρός ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο;

Βαρκελώνη: Νεκρός ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο;

Σκληρές εικόνες καταγράφουν νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο νεαρός οδηγός του λευκού βαν (αριστερά στην φωτογραφία των 4 υπόπτων) που χρησιμοποιήθηκε στην χθεσινή επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 130 άνθρωποι, ήταν ένας από τους 5 άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico.

Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, ο οδηγός στην επίθεση στη Λα Ράμπλα που αναγνωρίστηκε ως ο Μούσα Ουκαμπίρ ήταν μεταξύ των προσώπων που εξουδετέρωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Καμπρίλς.

Μούσα Ουκαμπίρ (o νεκρός οδηγός του βαν), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Στο μεταξύ νέες ανατριχιαστικές εικόνες και βίντεο είδαν το φως της δημοσιότητας από τη δεύτερη επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε προάστιο της Βαρκελώνης.

Ακολουθούν τα βίντεο ντοκουμέντα. ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις

Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Καταλονία αυξήθηκε σήμερα σε 14, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που είχε τραυματιστεί στην πόλη Καμπρίλς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε πέντε υπόπτους που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελόνης, μερικές ώρες αφού ένας φερόμενος ως ισλαμιστής μαχητής έριξε το βαν το οποίο οδηγούσε πάνω στο πλήθος στη διάσημη λεωφόρο Las Ramblas στη Βαρκελόνη.

Από 34 χώρες τα θύματα στην Καταλονία

Τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία προέρχονται από 34 χώρες, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. «Τα θύματα, νεκροί και τραυματίες, των επιθέσεων στην Καμπρίλς και τη Βαρκελόνη προέρχονται από 34 χώρες, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό», σύμφωνα με τον λογαριασμό των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στο Twitter.