Βρέθηκε ο κλώνος του Facebook και είναι στη Βόρεια Κορέα

Βρέθηκε ο κλώνος του Facebook και είναι στη Βόρεια Κορέα

Δείτε το πιο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην πιο μυστικοπαθή κοινωνία του κόσμου.

Επισκεφθείτε το starcon.net.kp και θα ανακαλύψετε μια πολύ σε εσάς γνώριμη ιστοσελίδα. Πρόκειται για το «Καλύτερο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης» της Βόρεια Κορέας, η οποία είναι σχεδιασμένη με μπλε banner.

Αφού ολοκληρώστε την εγγραφή σας, μπορείτε να «φορτώσετε» μια φωτογραφία εξωφύλλου, εικόνα προφίλ, να βρείτε φίλους, να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο και να ενημερωθείτε από τα News Feed.

Σύμφωνα με τον Doug Madory, διευθυντή ανάλυσης διαδικτύου στην εταιρεία Dyn, κάτοικος της Βόρεια Κορέας δοκίμασε τη λειτουργία ενός κοινωνικού μέσου, ωστόσο η κίνηση αυτή θεωρείται κάπως περίεργη για διάφορους και ευνόητους λόγους: «Είναι πολύ ασυνηθίστο να συναντήσει κανείς ιστοσελίδες στη Βόρεια Κορέα», είπε χαρακτηριστικά ο Madory.

Ο ίδιος ακόμη σημείωσε ότι οι χρήστες που βρίσκονται έξω από τη χώρα δεν μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο.

Κατά τον Madory, ο χρήστης που δημιούργησε το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποίησε το phpDolphin, ένα σύστημα λογισμικού το οποίο επιτρέπει στον οποιονδήποτε να ιδρύσει τον «κλώνο» του Facebook.

 

«Οι νόμοι διαδικτύου στη Βόρεια Κορέα είναι εμφανώς αυστηροί. Η χρήση του ίντερνετ είναι απαγορευμένη σε μια συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ενώ όσοι μπορούν να το χρησιμοποιούν, παρακολουθούνται στενά», αναφέρει ο Martyn Williams, ανώτερος ανταποκριτής στην υπηρεσία ειδήσεων IDG.

Μέχρι στιγμής, είναι ασαφές το πότε ακριβώς ξεκίνησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα ή το πόσοι άνθρωποι έχουν κάνει εγγραφή σε αυτήν. Όσοι βρήκαν τρόπο να εισέλθουν στον ιστότοπο, ανέφεραν ότι η αρχική σελίδα κατακλύζεται από φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη.