Η Trivago αποκαλύπτει τα σχέδια για το νέο παγκόσμιο “campus” της – Και είναι εντυπωσιακά!

Η Trivago αποκαλύπτει τα σχέδια για το νέο παγκόσμιο “campus” της – Και είναι εντυπωσιακά!

Oι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν θεματικά δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν δραστηριότητες στο προσωπικό της.

Τα τωρινά κεντρικά γραφεία της trivago, στο Ντίσελντορφ, αρχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σε χωρητικότητα. Με 222% ανάπτυξη από το 2012, η πολυεθνική ομάδα των 950 ατόμωνχρειάζεται όλο και μεγαλύτερο χώρο για να αναπτυχθεί, το οποίο είναι και ο λόγος που ετοιμάζει τις νέες της εγκαταστάσεις όπου θα μεταφερθεί επίσημα το 2018.

Με λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια ως αρχική επένδυση, η trivago έχει αναπτυχθεί οργανικά τα τελευταία εννέα χρόνια, φτάνοντας το 2015 σε κύκλο εργασιών ύψους 500 εκατ. δολαρίων και έσοδα που ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται κατά περισσότερο από 58% ετησίως, η μετακίνηση στις νέες εγκαταστάσεις πέρα από αναγκαιότητα, αποτελεί για την ομάδα της μόνο την αρχή για τα όσα θα επακολουθήσουν.

Το καμπυλωτό κτίριο των έξι ορόφων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα έχει σχεδιαστεί από τους SOP architekten και θα προσφέρει 26.000 τ.μ. ανοικτού και εύκολα προσβάσιμου χώρου, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης για 1.500 άτομα ακόμη σε ένα διπλανό κτίριο.

Όπως και στα τωρινά κεντρικά γραφεία, οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα περιλαμβάνουν θεματικά δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν δραστηριότητες – από αναρρίχηση μέχρι Krav Maga και Aerial Yoga. H έμφαση, επίσης, που δίνει η trivago στον υγιεινό τρόπο ζωής είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα μείνει ανέγγιχτο, προσφέροντας υγιεινές διατροφικές επιλογές στους εργαζομένους της (φρούτα, υγιεινά γεύματα κλπ.).

Παράλληλα, φροντίζοντας για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στην καθημερινή εμπειρία των εργαζομένων στα γραφεία, η έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται εμπράκτως στην εργονομία του χώρου εργασίας, μεταξύ άλλων με εργονομικές καρέκλες και ειδικά γραφεία για όσους θέλουν να δουλεύουν όρθιοι. Τέλος, θα υπάρχει, όπως και τώρα, πρόσβαση σε γυμναστικές δραστηριότητες και καθημερινά μαθήματα.

“Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Με την τωρινή ομάδα της trivago να απαρτίζεται από 63 διαφορετικές εθνικότητες, το να διασφαλίσουμε ότι όλοι νιώθουν άνετα είναι ιδιαίτερα σημαντικό” δηλώνει η Sydney Burdick, υπεύθυνη για την εταιρική επικοινωνία της trivago.

“To να δημιουργήσουμε ένα όμορφο γραφείο δεν είναι αρκετό από μόνο του. Θέλουμε οι νέες μας εγκαταστάσεις να αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα και τις αξίες μας ως εταιρεία, τα οποία θεωρούμε ότι είναι και τα μυστικά της επιτυχίας μας. Μια από τις βασικές μας αξίες είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία έχουμε δει εμπράκτως ότι κτίζεται από την όσο το δυνατόν συχνότερη και απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

Με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνεται η ανταλλαγή πληροφοριών, επιταχύνεται η δράση και η διαδικασία εκμάθησης.” προσθέτει η κα. Burdick.

Oι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα βρίσκονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ντίσελντορφ. Η πρόσβαση στο κτίριο, το οποίο έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της τοποθεσίας θα είναι εύκολη μέσω τραμ ή ποδηλάτου, αφού λιγότερο από το 10% των εργαζομένων της εταιρείας έρχονται στη δουλειά με αμάξι.