Empiria Group: Δυναμική έναρξη για το 2026 σε ένα ιδιαίτερα μεταβαλλόμενο πλαίσιο ζήτησης

Empiria Group: Δυναμική έναρξη για το 2026 σε ένα ιδιαίτερα μεταβαλλόμενο πλαίσιο ζήτησης
Οι πιέσεις από το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον επηρεάζουν αναπόφευκτα τις κρατήσεις ευνοώντας τα ιδιαίτερα μικρά booking windows και τις last minute επιλογές.
  • Η ζήτηση για τον προορισμό της Σαντορίνη ανακάμπτει μετά το 2025, απέχοντας ωστόσο από τα υψηλά επίπεδα του 2024.
  • Τα ξενοδοχεία του Ομίλου στην Πάρο διατηρούν σταθερά ανοδική πορεία παρά το γεγονός ότι η ζήτηση υποστηρίζεται ουσιαστικά από τις ίδιες γεωγραφικές αγορές με την Σαντορίνη.

Με την τουριστική σεζόν του 2026 να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ο Όμιλος Empiria ολοκληρώνει σταδιακά την έναρξη λειτουργίας του συνόλου των ξενοδοχείων του, εισερχόμενος σε μια χρονιά με σημαντικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο portfolio όσο και σε επίπεδο εμπορικής στρατηγικής. Η εικόνα που διαμορφώνεται τους πρώτους μήνες του έτους αποτυπώνει μια αγορά που κινείται με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα και λιγότερη προβλεψιμότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αντώνης Ηλιόπουλος, Founder & CEO του Ομίλου Empiria,
Αντώνης Ηλιόπουλος, Founder & CEO του Ομίλου Empiria,

Ο κ. Αντώνης Ηλιόπουλος, Founder & CEO του Ομίλου Empiria, αναφέρει:

«Η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, ωστόσο από τον Φεβρουάριο και μετά παρατηρήσαμε μια αισθητή επιβράδυνση στη ζήτηση. Η Σαντορίνη κινείται καλύτερα σε σχέση με την περσινή αδύναμη χρονιά, χωρίς όμως να έχει προσεγγίσει τα επίπεδα του 2024. Η Πάρος, από την άλλη, διατηρεί την ίδια δυναμική με πέρσι, με όλες τις ενδείξεις να προμηνύουν μια καλή χρονιά.

Σε γενικές γραμμές, οι κρατήσεις φέτος γίνονται σε πιο last minute βάση, ενώ η μέση διάρκεια διαμονής και στους δύο προορισμούς δεν παρουσιάζει ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Η μεγαλύτερη επίδραση στη φετινή εικόνα προέρχεται από τις long haul αγορές, όπου οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν επηρεαστεί σημαντικά λόγω της γεωπολιτικής έντασης. Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνεται μια ενδιαφέρουσα ανακατανομή της ζήτησης εντός Μεσογείου: μεγάλοι κερδισμένοι από την τρέχουσα συγκυρία φαίνεται να είναι οι αγορές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Νότιας Γαλλίας, οι οποίες καταγράφουν ισχυρά διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρυσι. Σε ότι αφορά τη γειτονική Ιταλία, οι πληροφορίες από τους συνεργάτες μας δείχνουν ανοδική πορεία, αλλά σε πιο συγκρατημένα, μονοψήφια επίπεδα.»

Στρατηγική ανάπτυξη και επανατοποθέτηση του portfolio

H χρήση 2026 σηματοδοτεί μια περίοδο στρατηγικής εξέλιξης για τον Όμιλο Empiria, με γεωγραφική επέκταση, ενίσχυση της παρουσίας του σε καθιερωμένους προορισμούς και επανατοποθέτηση επιμέρους μονάδων του χαρτοφυλακίου.

Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η είσοδος του Ομίλου στη Μήλο, με τη λειτουργία του νέου Eréma, a Member of Design Hotels εντός Ιουνίου. Πρόκειται για ένα all-suite ξενοδοχείο 41 δωματίων, σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, το οποίο διευρύνει την παρουσία του Ομίλου σε έναν ακόμη προορισμό των Κυκλάδων με ισχυρή δυναμική ανάπτυξης.

Στη Σαντορίνη, ο Όμιλος προχωρά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Istoria, a Member of Design Hotels, διαμορφώνοντας ένα ενιαίο concept που εκτείνεται σε δύο διακριτές τοποθεσίες. Με την παρουσία του Istoria Cliff στη Φηροστεφάνι, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο Istoria Beach στον Περίβολο, το ξενοδοχείο διαθέτει πλέον 21 σουίτες και βίλες, ενισχύοντας τη συνολική του δυναμικότητα και διευρύνοντας το εύρος της πελατείας στην οποία απευθύνεται.

Στην Πάρο, το The Villas at Parīlio εισέρχεται στην πρώτη πλήρη σεζόν λειτουργίας του, ενισχύοντας τη διάσταση της ιδιωτικής διαμονής υψηλών προδιαγραφών στο portfolio του Ομίλου και απευθυνόμενο σε ένα κοινό που αναζητά μεγαλύτερη ελευθερία, διακριτική πολυτέλεια και μια πιο προσωπική εμπειρία διαμονής.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Όμιλος Empiria προχωρά στη νέα σεζόν με τη σταδιακή έναρξη λειτουργίας του συνόλου των ξενοδοχείων του.

Η αρχή της σεζόν έγινε με το Mystique, a Luxury Collection Hotel στις 20 Απριλίου, ενώ ακολούθησαν το Parīlio, a Member of Design Hotels την 1η Μαΐου και το Vedema, a Luxury Collection Resort στις 4 Μαΐου. Στη συνέχεια, το Cosme, a Luxury Collection Resort υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του στις 8 Μαΐου, ενώ το Istoria, a Member of Design Hotels και το Acron Villas ανοίγει στις 15 Μαΐου. Την ίδια στιγμή, το νέο ξενοδοχείο Eréma, a Member of Design Hotels στη Μήλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 22 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: