AEG: Λανσάρει φούρνο που ψήνει πίτσα σε 2,5 λεπτά
- 13/05/2026, 11:33
- SHARE
Το όραμά της για μια καθημερινότητα όπου η τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η βιωσιμότητα συνυπάρχουν αρμονικά παρουσίασε η διοίκηση της AEG, μέλος του Ομίλου Electrolux. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «The Art of Living» οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα νέα προϊόντα του brand και να εξοικειωθούν με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους μέσα από μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.
«Εδώ και 140 χρόνια είμαστε premium brand σε παγκόσμια κατάταξη. Χάρη στο οικοσύστημα που έχουμε δημιουργήσει, εδώ και δεκαετίες, θέλουμε, επενδύοντας στην καινοτομία, να αυξήσουμε την άνεση των καταναλωτών μας, προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες, και παράλληλα να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Δεν φέρνουμε μόνο προϊόντα, αλλά δημιουργικότητα και ανθρώπους για τους οποίους είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι» ανέφερε ο Damir Madjarevic, General Manager Adriatic & Greece, Electrolux Group.
Η εταιρεία που δημιούργησε τον πρώτο ηλεκτρικό φούρνο
Όπως τόνισε ο Δημήτρης Καλκοβάλης, Sales Manager του Electrolux Group για την Ελλάδα, ο Όμιλος σχεδιάζει προϊόντα με γνώμονα το πώς θέλουν να ζουν, αρχικά, οι άνθρωποι του και στη συνέχεια περνάνε στην παραγωγή συσκευών που αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Υπενθύμισε δε πως η AEG έβαλε την υπογραφή της στον πρώτο ηλεκτρικό φούρνο που φτιάχτηκε το 1910, έχοντας ως βασική αρχή τη λειτουργικότητα, την άνεση και τη χρηστικότητα για τα προϊόντα που παράγει. Η αξία δε και η διαχρονικότητα του brand ενισχύεται ακόμη περισσότερο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο ξεκίνημά του, μεταξύ των τεχνικών συμβούλων που απάρτιζαν τον σκληρό πυρήνα του, ήταν και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Παρουσία δημοσιογράφων, συνεργατών και influencers, η AEG ανακοίνωσε το λανσάρισμα τριών νέων σειρών προϊόντων στην ελληνική αγορά: των νέων εντοιχιζόμενων φούρνων με λειτουργία PizzaExpert, της νέας σειράς πλυντηρίων πιάτων FAVORIT και της σειράς προϊόντων φροντίδας ρούχων με ανανεωμένο Dark Silver design. Κατά τη διάρκεια του event, ο Άκης Πετρετζίκης, Brand Ambassador της AEG στην Ελλάδα, πραγματοποίησε live cooking challenge, αναδεικνύοντας στην πράξη τις δυνατότητες της νέας σειράς.
Η Ευρώπη Νο2 καταναλωτής pizza στον κόσμο
Δίνοντας κάποια στοιχεία αναφορικά με το αγαπημένο ιταλικό πιάτο, ο κ. Καλκοβάλης, τόνισε ότι η πίτσα είναι το Νο4 πιάτο που φτιάχνει ο κόσμος στο σπίτι του. Μάλιστα σε ένα ποσοστό 54% την φτιάχνει από την αρχή, συμπεριλαμβανομένης και της ζύμης.
«Η Ευρώπη κατέχει τη δεύτερη θέση σε αυτή την αγορά. Στην πράξη έχουμε διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί για τους καταναλωτές είναι η προετοιμασία της ζύμης και το ψήσιμο. Πρόκειται για έναν νέο φούρνο που ψήνει γρήγορα και εύκολα σε πολύ́ υψηλή θερμοκρασία και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι σαν να έχει παρασκευαστεί η πίτσα από επαγγελματία σεφ. Τον φούρνο, ο οποίος πιάνει θερμοκρασία 340 βαθμών και ψήνει την πίτσα σε δυόμιση λεπτά, συνοδεύουν ένα μαντεμένιο ταψί και ένα ειδικό φτυάρι».
Η νέα σειρά εντοιχιζόμενων φούρνων της AEG εισάγει τη λειτουργία PizzaExpert – επίσημα εγκεκριμένη από τη Scuola Italiana Pizzaioli, έναν από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στην τέχνη της πίτσας, ενώ η διαδικασία απλοποιείται σημαντικά μέσω της οθόνης EXCite Touch TFT που καθοδηγεί τον χρήστη βήμα-βήμα.
Νέα σειρά αθόρυβων πλυντηρίων
Μετά από ένα απολαυστικό γεύμα σειρά έχει το πλύσιμο των πιάτων, κάτι που μπορεί να αποβεί πονοκέφαλος για τον οικοδεσπότη, ειδικά αν έχει αρκετούς καλεσμένους. Η AEG θέλοντας να κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη έχει φροντίσει και γι’ αυτό.
Η νέα σειρά πλυντηρίων πιάτων FAVORIT επαναπροσδιορίζει την εμπειρία καθαρισμού, συνδυάζοντας αθόρυβη λειτουργία και υψηλή αποδοτικότητα. Με επίπεδα θορύβου έως 37 dB και 35 dB σε ExtraSilent mode, τα νέα πλυντήρια είναι ιδανικά για open-plan χώρους, ενώ με κατανάλωση μόλις 8,4 λίτρων νερού ανά κύκλο, θέτουν νέα πρότυπα εξοικονόμησης.
Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση απέναντι στις ανάγκες του νοικοκυριού, η διοίκηση παρουσίασε και τη νέα γενιά προϊόντων φροντίδας ρούχων, που περιλαμβάνει πλυντήρια, στεγνωτήρια και πλυντήρια-στεγνωτήρια με ανανεωμένο design σε Dark Silver και έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, προσφέροντας υψηλή απόδοση με σύγχρονη αισθητική.
Να σημειωθεί ότι νέες σειρές προϊόντων είναι άμεσα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της AEG.