Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η Κύπρος έτοιμη να συνδράμει – Το μήνυμα Χριστοδουλίδη

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η Κύπρος έτοιμη να συνδράμει – Το μήνυμα Χριστοδουλίδη
Συνάντηση του Πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σάββατο 8 Μαρτίου 2025 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα και γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεχής συντονισμός για πιθανή αποστολή βοήθειας.
  • Η Κύπρος δηλώνει έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε τη θλίψη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις εκτεταμένες καταστροφές.
  • Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την αξιολόγηση των αναγκών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Τη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα για τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της χώρας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνδράμει.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί «με αισθήματα οδύνης» την καταστροφή που προκαλείται από τις πυρκαγιές, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

«Συμμετέχουμε στο πένθος για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και οι σκέψεις μας συνοδεύουν τους Έλληνες αδελφούς μας που δοκιμάζονται», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνεχή επικοινωνία Κύπρος και Ελλάδα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γνωστοποίησε ότι, μέσω του Εθνικού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Στόχος της επικοινωνίας είναι ο άμεσος συντονισμός των δύο πλευρών και η αξιολόγηση των αναγκών που έχουν προκύψει από την εξέλιξη των πύρινων μετώπων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, εφόσον ζητηθεί, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και η συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: