Ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια εκδηλώνει η Maersk

Ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια εκδηλώνει η Maersk

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δηλώνει πως δεν τον τρομάζει η βραχυπρόθεσμη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Η θυγατρική εταιρεία της Maersk, η APM Terminals, σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις λιμένων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της δανέζικης εφημερίδας Berlingkske, η περίπτωση της Ελλάδας είναι και αυτή πιθανή και η AP Moller Maersk διερευνά τις δυνατότητες για να επενδύσει στη χώρα μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Nils Smedegaard Andersen, δηλώνει πως δεν τον τρομάζει η βραχυπρόθεσμη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα. «Οι ιδιωτικοποιήσεις λιμένων έχουν επενδυτικό ορίζοντα τριακονταετίας. Και είναι βέβαιο ότι σε 30 χρόνια η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ και η κοινωνία της θα λειτουργήσει φυσιολογικά», δήλωσε σχετικά.

Και προσθέτει: «Φυσικά είμαστε ενήμεροι για τις αναταραχές στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τις λαμβάνουμε υπ’ όψιν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας αποθαρρύνει».