20 εκατομμύρια Νοτιο-Κορεάτες θύματα κλοπής δεδομένων

20 εκατομμύρια Νοτιο-Κορεάτες θύματα κλοπής δεδομένων
Photo:

Τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών του μισού πληθυσμού της ασιατικής χώρας εκλάπησαν και πωλήθηκαν σε εταιρείες μάρκετινγκ.

Τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών σχεδόν του μισού πληθυσμού της Νότιας Κορέας εκλάπησαν και πωλήθηκαν σε εταιρείες μάρκετινγκ.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών, καθώς και τα ονόματα και ΑΦΜ των ιδιοκτητών τους, εκλάπησαν από τον υπολογιστή του Γραφείου Πίστωσης της Κορέας (Korea Credit Bureau) από έναν εργαζόμενο στο γραφείο που αναλύει τα δεδομένα πίστωσης των Νοτιο-Κορεατών.

Το μέγεθος της απάτης αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη των υπευθύνων του κορεάτικου Γραφείου Πίστωσης, ενώ και οι διευθυντές των εταιρειών μάρκετινγκ που αγόρασαν τα στοιχεία συνελήφθησαν.

Διαβάστε: Κατάλογος για… κατασκόπους

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο υπεύθυνος για το «χάκινγκ» του μισού πληθυσμού της ασιατικής χώρας αντέγραψε και μετέφερε τα δεδομένα τριών εταιρειών πιστωτικών καρτών σε ένα USB stick.

Οι αρχές ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες -KB Kookmin Card, Lotte Card, NH Nonghyup Card- να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων. Και οι τρεις επικεφαλής των τριών εταιρειών ζήτησαν δημόσια συγγνώμη για τις παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Οι χάκερ απειλούν μέχρι και την οδοντοβουρτσά σας!