5,6 δισ. smartphones ως το 2019

5,6 δισ. smartphones ως το 2019

Έρευνα τις Ericsson δείχνει πως σε μερικά χρόνια από τώρα το 60% των κινητών τηλεφωνικών συσκευών θα είναι «έξυπνο» και συνδεδεμένο με το Internet.

Είναι γεγονός ότι τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έχουν εισβάλλει στη ζωή μας, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε κι εργαζόμαστε. Και απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται απλά για «trend» των καιρών.

Έρευνα της σουηδικής κατασκευάστριας εταιρείας Ericsson AB εκτιμά πως το 2019 ο αριθμός των smartphones παγκοσμίως θα έχει τριπλασιαστεί φτάνοντας τις 5,6 δισ. συσκευές. Όπως γνωστοποίησε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δικτύων στον κόσμο, ο αριθμός των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων σε μια εξαετία θα αντιστοιχεί στο 60% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων.

Όσο για τις συνδρομές σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η Ericsson εκτιμά ότι θα φτάσουν στις 9,3 δισ. παγκοσμίως, ενώ η κίνηση δεδομένων μεταξύ των smartphones θα φτάσει το 2019 τα 10 δισ. gigabytes και από αυτά το 50% θα αφορά βίντεο που θα «κατεβάζουν» οι χρήστες από το Διαδίκτυο.

Επίσης, η Ericsson προβλέπει ότι το 10% της κίνησης θα αντιστοιχεί σε διαδικτυακές υπηρεσίες (όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό κίνησης θα αντιστοιχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook, Twitter κ.ά.).

Διαβάστε ακόμη: Η τεχνολογία που αλλάζει την οθόνη του κινητού σας