Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Τραμπ

Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Τραμπ
Republican presidential candidate Donald Trump gestures and declares "You're fired!" at a rally in Manchester, New Hampshire, June 17, 2015. REUTERS/Dominick Reuter TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1GZCO Photo:

Ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προθέσεις ψήφου των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εδώ και πολλούς μήνες.

Μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα των Reuters/Ipsos, συγκεντρώνει το 40,6%, ενώ δεύτερος σε μεγάλη απόσταση έρχεται ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, με 10,5%.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 582 άτομα, έδειξε ότι όσον αφορά στους άλλους υποψηφίους, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον συγκεντρώνει 9,7%, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους 9,2% και ο γερουσιαστής της ίδιας πολιτείας Μάρκο Ρούμπιο 7,2%. Ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προθέσεις ψήφου των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εδώ και πολλούς μήνες. Διατηρεί το προβάδισμα ενόψει των πρώτων εσωκομματικών αναμετρήσεων στην Άιοβα (1η Φεβρουαρίου) και το Νιου Χάμσαϊρ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ, με 41,4% έναντι 40,8%.