Αυτά είναι τα αντικείμενα που «σκοτώνουν» το Wi-Fi σας

Αυτά είναι τα αντικείμενα που «σκοτώνουν» το Wi-Fi σας

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και συστήματα παρακολούθησης είναι μερικές από τις αιτίες που το σήμα του ασύρματου ίντερνετ γίνεται πολύ χειρότερο.

Μια λίστα με μερικά καθημερινά πράγματα που ρίσνουν αισθητά την απόδοση του Wi-Fi στο σπίτι δημοσίευσε ο βρετανικός ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών Ofcom.

Όπως σημείωσε στην έρευνά της η εταιρεία, περίπου το 20% των περιπτώσεων αδύναμης λειτουργίας του ασύρματου οικιακού δικτύου είναι καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές.

Παρότι η κατάσταση του δικτύου παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του Wi-Fi, συσκευές όπως τα μόνιτορ για τα μωρά ή οι τηλεφωνικές συσκευές, μπλέκονται στις συχνότητες του ασύρματου δικτύου μειώνοντας την ταχύτητα του ίντερνετ.

Για να αποφύγουν αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να μετακινούν το ρούτερ τους αλλά και τις «ύποπτες» συσκευές τους, ούτως ώστε να βελτιώσουν τις ταχύτητες του διαδικτύου στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Ofcom, αυτά είναι τα τρία απλά βήματα που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε το οικιακό μας Wi-Fi:

1. Επανεκκίνηση του ρούτερ: Μπορεί να κάνει θαύματα εάν έχουμε προβλήματα με το ασύρματο δίκτυο. Η επανεκκίνηση επιτρέπει την αναζήτηση νέων ελεύθερων καναλιών για καλύτερη απόδοση.

2. Μετακινήστε το ρούτερ μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές: Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ηλεκτρικοί ρυθμιστές, στερεοφωνικά ή ηχεία υπολογιστή, έχουν αποδειχθεί ότι μπλέκονται στις συχνότητες του ρούτερ. Κρατήστε μακριά το ρούτερ σας από τέτοιου είδους συσκευές, καθώς και από τα μόνιτορ για την παρακολούθηση παιδιών.

3. Τοποθετήστε το ρούτερ σας σε κεντρικό σημείου του σπιτιού: Τοίχοι και έπιπλα μπορούν να επηρεάσουν την ισχύ του σήματος του Wi-Fi. Καλώδια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή πατώματα συμβάλλουν επίσης στην κακή του απόδοση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το ρούτερ σε ένα τραπέζι στο κέντρο του σπιτιού και να το κρατήσετε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές.