Αυτά είναι τα καλύτερα τηλέφωνα για το 2018

Αυτά είναι τα καλύτερα τηλέφωνα για το 2018

Η αγορά των smartphone αλλάζει. Ποιες τεχνολογικές εταιρείες ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά.

Η αγορά των smartphone αλλάζει. Κάποιες εταιρείες που κάποτε ήταν κυρίαρχες, όπως η Samsung, βλέπουν την ηγετική τους θέση να απειλείται εν μέσω έντονου ανταγωνισμού. Νεότερες εταιρείες, και ιδιαίτερα αυτές από την Κίνα, έθεσαν ως στόχο να καταλάβουν την κορυφή. Κι αυτά είναι καλά νέα για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, το σύνολο της αγοράς smartphone επιβραδύνεται. Το τρίτο τρίμηνο, οι παραδόσεις συσκευών μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, στις 355,2 εκατομμύρια μονάδες.

Παρόλη την πτωτική τάση της αγοράς όμως, οι κατασκευαστές παρουσίασαν κάποιες από τις πιο συναρπαστικές συσκευές τους το 2018. Ιδού πέντε εξ αυτών που ξεχώρισαν για τον συνδυασμό ελκυστικού hardware, καλής διάρκειας ζωής μπαταρίας, και άριστης απόδοσης κάμερας.

Apple iPhone XS Max

Το iPhone XS Max είναι η πιο …Apple συσκευή που έβγαλε ποτέ η εταιρεία. Η συσκευή παίρνει άριστα σχεδόν σε κάθε πτυχή της. Έχει τη μεγαλύτερη οθόνη που είχε ποτέ ένα iPhone (6,5 ίντσες) με εξαιρετική ανάλυση και κοντράστ, γεγονός που καθιστά τη συσκευή ιδανική για την προβολή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης. Παράλληλα, το design είναι εκλεπτυσμένο, ενώ και το λειτουργικό (iOS 12) είναι σταθερό και αποδίδει καλά σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Google Pixel 3

Η αλήθεια είναι ότι η Google δεν έχει καταφέρει ποτέ να δημιουργήσει ένα πραγματικά άριστο hardware, αλλά το Pixel 3 (και το μεγαλύτερο 3XL) είναι από τα πιο εύχρηστα τηλέφωνα που έβγαλε ποτέ ο γίγαντας της αναζήτησης. Σε σχέση με τα Pixel 1 και Pixel 2, το Pixel 3 είναι πιο κομψό και «συνεκτικό», αλλά ο βασικός λόγος για να αγοράσετε το Pixel 3 δεν είναι το hardware – είναι τα προωθημένα εργαλεία λογισμικού που θα σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Για παράδειγμα, το Pixel 3 μπορεί να ελέγχει τις κλήσεις και να μπλοκάρει αυτόματα όσες απ’ αυτές είναι εκνευριστικά spam. Με το Digital Wellbeing μπορείτε να ελέγχετε τον χρόνο που ξοδεύετε στην οθόνη, ενώ διαθέσιμο είναι και το Google Assistant.

Huawei Mate 20 Pro

Το Huawei Mate 20 Pro είναι μία από τις πιο εκπληκτικές συσκευές που έχει προέλθει ποτέ από την Κίνα. Με το τηλέφωνο αυτό, η Huawei μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της κυριαρχίας στην αγορά των smartphone, απειλώντας την πρωτοκαθεδρία της Apple και της Samsung. Η εταιρεία παρουσίασε μια συσκευή που εντυπωσιάζει με τη λεπτή αλουμινένια θήκη της και την άριστη συναρμολόγηση. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη που είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας δύο ημερών και μια κάμερα που εξασφαλίζει τέλειες λήψεις κάθε φορά.

OnePlus 6T

Η OnePlus φέρνει στην εξίσωση τον παράγοντα «τιμή», με στόχο να προσφέρει καλές συσκευές χωρίς οι καταναλωτές να πρέπει να …χρεοκοπήσουν για να τις αγοράσουν. Το OnePlus 6T είναι το καλύτερο τηλέφωνο της εταιρείας και το πιο φτηνό της παρούσας λίστας. Φτηνό, όμως, δεν σημαίνει και φτηνιάρικο. Το 6T είναι ελκυστικό στην εμφάνιση, μοντέρνο, και με καλές επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής. Μία από τις πιο καινοτόμες λειτουργίες της συσκευής είναι ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος δεν καταλαμβάνει συγκεκριμένο χώρο· τα δακτυλικά αποτυπώματα αναγνωρίζονται σε όλη την οθόνη και όχι σε ένα μόνο σημείο.

Samsung Galaxy Note9

Καμία λίστα με τα κορυφαία τηλέφωνα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς το Samsung Galaxy Note9. Το Note9 είναι ο κυρίαρχος της αγοράς – ο κολοσσός που όλοι οι άλλοι παλεύουν να υπερβούν. Παρεμπιπτόντως, είναι και η καλύτερη συσκευή σε ό,τι κάνει. Η κορεατική εταιρεία βελτίωσε το έτσι και αλλιώς θαυμάσιο design του Note8 και προσέφερε έναν εντυπωσιακό συνδυασμό hardware και λογισμικού. Η μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας επιτρέπει την παράλληλη χρήση δύο εφαρμογών, ενώ συνολικά το Note9 είναι ο ηγέτης του multitasking, καθώς επιτρέπει τη σύνδεση με οθόνη και με άλλα περιφερειακά, λειτουργώντας σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τέλος, η Samsung εξόπλισε το Note9 με την καλύτερη κάμερα της εταιρείας, που προσφέρει εντυπωσιακή εστίαση και έντονα χρώματα.