Αυτά είναι τα νέα smartphones της Google

Αυτά είναι τα νέα smartphones της Google
Brian Rakowski, VP of Product Management at Google, speaks about the Pixel phone, during the presentation of new Google hardware in San Francisco, California, U.S. October 4, 2016. REUTERS/Beck Diefenbach - RTSQQOE

Η εταιρεία μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα στην αγορά των έξυπνων κινητών.

Στην ανακοίνωση μιας μεγάλης στροφής στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας προχώρησε την Τρίτη η Google.

Στην παρουσίαση που πραγματοποίησε στο Σαν Φρανσίσκο, η τεχνολογική εταιρεία έδειξε για πρώτη φορά τις νέες της συσκευές οι οποίες θα τρέχουν με το καινούριο λογισμικό Android Nougat κι αποτελούν τα πρώτα smarthpones που σχεδίασε εξ ολοκλήρου η Google. Όμως δεν θα φέρουν το logo της, καθώς η κατασκευή τους θα πραγματοποιηθεί από την HTC.

Τα επονομαζόμενα Pixel έρχονται μετά την κυκλοφορία της σειράς Nexus, και διαθέτουν μεταξύ άλλων για πρώτη φορά σε Android κινητό τη δυνατότητα φωνητικών εντολών της Google (voice-based helper) στην οποία είναι τοποθετημένο το καινούριο Google Assistant.

Το Google Assistant μοιάζει αρκετά με τη Siri στα iPhone και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης εκπαιδεύεται στο να απαντά σε μια σειρά από φωνητικές εντολές.

Η σειρά Pixel της Google έρχεται σε δύο μεγέθη οθόνης: τις 5 και τις 5,5 ίντσες. Η μεγαλύτερη οθόνη διαθέτει υψηλή ανάλυση Quad HD ενώ η μικρότερη έχει ανάλυση 1080p.

Το Pixel διαθέτει αλουμινένιο φινίρισμα και στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Στο εσωτερικό τους τα Pixel διαθέτουν τον επεξεργαστή Snapdragon 821 της Qualcomm, ενώ σύμφωνα με την Google έχουν «την καλύτερη κάμερα που κατασκευάστηκε ποτέ», ενώ υποστηρίζουν και την υπηρεσία Google cloud based storage για αποθήκευση δεδομένων στο «σύννεφο».

Στις ΗΠΑ η τιμή τους ξεκινά από τα 649 δολάρια και η πώλησή τους γίνεται και μέσω του Google Store. Θα βγουν σε τρία χρώματα: ασημένιο, μαύρο και μπλε, ενώ οι προπαραγγελίες τους ξεκίνησαν από σήμερα.