Αυτές τις νέες δυνατότητες πρέπει να αναζητήστε στα smartphones το 2021

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η φετινή χρονιά έπρεπε να είναι η χρονιά του 5G, αλλά ενώ οι κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Apple και η Samsung έκαναν τη δουλειά τους στην ανάπτυξη συμβατών συσκευών, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας υστερούσαν.

του Aaron Pressman

Παρά την πανδημία, οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων συνέχισαν να κυκλοφορούν νέα μοντέλα το 2020. Το πιο δημοφιλές νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε φέτος ήταν η συμβατότητα με τα εξαιρετικά γρήγορα δίκτυα 5G. Ορισμένοι αναλυτές βρήκαν ότι το νέο iPhone 12 φτάνει ταχύτητες λήψης σχεδόν 3 GB ανά δευτερόλεπτο υπό τις σωστές συνθήκες. Τι προσφέρουν λοιπόν τα καλύτερα τηλέφωνα το 2021;

Το 2020, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα όπως το Samsung Galaxy Z Fold2 και το αναβιωμένο Razr της Motorola απέδειξαν τελικά ότι οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να παραγάγουν οθόνες που αναδιπλώνονται χωρίς να ραγίζουν ή να ξεφλουδίζουν μετά από λίγους μήνες χρήσης. Αλλά αυτά τα τηλέφωνα κοστίζουν επίσης από 1.500 έως 2.000 δολάρια. Ο TM Roh, επικεφαλής του κλάδου κινητών επικοινωνιών της Samsung, υπαινίχθηκε χαμηλότερες τιμές το επόμενο έτος, γράφοντας σε μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου ότι η αναδιπλούμενη σειρά της εταιρείας το 2021 θα είναι «πιο προσιτή για όλους».

Μερικά μοντέλα τον περασμένο χρόνο, όπως το Galaxy S20 Ultra της Samsung, εφάρμοσαν ένα τέχνασμα για να ενσωματώσουν έναν μακρύτερο φακό σε ένα λεπτότερο τηλέφωνο τοποθετώντας τον στο πλάι και χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη για να τραβάνε φωτογραφία, σε στυλ περισκοπίου. Οι φήμες από την Ασία υποδηλώνουν ότι η Apple εξετάζει την τεχνολογία περισκοπίου για τα μελλοντικά iPhone, πιθανώς το επόμενο έτος.

Η φετινή χρονιά έπρεπε να είναι η χρονιά του 5G, αλλά ενώ οι κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Apple και η Samsung έκαναν τη δουλειά τους στην ανάπτυξη συμβατών συσκευών, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας υστερούσαν. Η ανάπτυξη της υποδομής θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών δημοπρατεί αυτήν τη στιγμή μερικές επιπλέον συχνότητες ιδανικά για 5G.

Τέλος, τα τελευταία δύο χρόνια, η Apple έχει προσθέσει ένα εξαιρετικά ευρυζωνικό τσιπ στα τηλέφωνά της ως τρόπο για τα iPhone να αναγνωρίζουν το ένα το άλλο πιο γρήγορα για την ανταλλαγή αρχείων. Η τεχνολογία είναι τέτοιας ακριβείας που μπορεί να υπολογίσει τοποθεσίες με ακρίβεια εκατοστών. Τα sedan Σειράς 5 της BMW για το 2021 είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ως κλειδί.