Oι αρχηγοί κρατών με τον μεγαλύτερο «μισθό»

Oι αρχηγοί κρατών με τον μεγαλύτερο «μισθό»
German Chancellor Angela Merkel waits to welome outreach delegates at the G7 summit at Elmau Castle hotel in Kruen near Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, June 8, 2015. Leaders of the Group of Seven (G7) industrial nations vowed at a summit in the Bavarian Alps on Sunday to keep sanctions against Russia in place until President Vladimir Putin and Moscow-backed separatists fully implement the terms of a peace deal for Ukraine. REUTERS/Michaela Rehle - RTX1FLH6

Κάποιοι αναμενόμενα υψηλόμισθοι... 

Ο Ντόναλτ Τράμπ και η Χίλαρι Κλίντον μπορούν να προσβλέπουν σε ένα προεδρικό μισθό που θα αγγίζει τα 400.000 δολάρια. Αυτό βέβαια, είναι ένα μικρό ποσοστό από όσα μπορεί να συνεπάγονται με την εξουσία του Αμερικανού προέδρου μιας και όπως έχουν οι ίδιοι δηλώσει, η Χίλαρι και ο σύζυγός της έβγαλαν, το 2015, περί τα 10,6 εκατομμύρια δολάρια ως επί το πλείστον από τις ομιλίες τους, ενώ ο  Τράμπ ανέφερε ότι κέρδισε από αντίστοιχες εμφανίσεις σχεδόν 560 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά ποια είναι η καλύτερη αμοιβή για την προσφορά και το έργο ενός σημαντικού- παγκόσμιου ηγέτη; 

Αυτοί είναι οι «μισθοί» τεσσάρων πρωθυπουργών και προέδρων των μεγαλύτερων οικονομιών (σε δολάρια ΗΠΑ).

1. Μπαράκ Ομπάμα – ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα προηγείται  στην κορυφή με  400.000 το χρόνο και λογαριασμό εξόδων (αφορολόγητο) που ανέρχεται σε  50.000 δολάρια ετησίως. Ο μισθός του προέδρου των ΗΠΑ αυξήθηκε τελευταία φορά από το Κογκρέσο το 2001.

2. Τζάστιν Τρουντό – Καναδάς

Ο γοητευτικός και νεαρός πρωθυπουργός του Καναδά, θα βλέπει στον λογαριασμό του 260.000 δολάρια το χρόνο.

3. Άνγκελα Μέρκελ – Γερμανία

Η Άνγκελα Μέρκελ, ως Γερμανίδα καγκελάριος λαμβάνει 218.400 ευρώ  ετησίως ( 242.000 δολάρια ΗΠΑ). Η καγκελάριος πήρε μια μισθολογική αύξηση 2% στις αρχές του Μαρτίου και θα πάρει ένα άλλο 2% τον επόμενο Φεβρουάριο. Δεν είναι και άσχημα!

4. Τζέικομπ Ζουμα – Νότια Αφρική

JACOB JUMA

Ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής δέχθηκε μια αύξηση της τάξεως 4% τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ο μισθός του σε δολάρια έχει πράγματι μειωθεί σε σχέση με πέρυσι, λόγω της πτώσης της Ραντ Νότιας Αφρικής. Το ποσό που λαμβάνει σήμερα ανέρχεται σε 206.000 δολάρια.