Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου

Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου
Photo: pixabay.com
Μια μπάλα από αυτό το παγωτό κοστίζει όσα λεφτά κάποιοι μπορεί να βγάζουν σε έναν χρόνο.

Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, πολλοί από εμάς θα επιλέξουμε σύντομα ένα παγωτό για να νικήσουμε τη ζέστη.

Όμως η πολυτελής συνταγή μιας εταιρείας, η οποία κατέρριψε το ρεκόρ για το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, θα παραμείνει απλησίαστη για την πλειονότητα από εμάς.

Τα Guinness World Records ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η ιαπωνική εταιρεία Cellato έσπασε το ρεκόρ για το ακριβότερο παγωτό στον πλανήτη, με μια μπάλα από το παγωτό Byakuya να κοστίζει στους καλοφαγάδες 880.000 γεν (6.350 δολάρια).

Το συγκεκριμένο παγωτό δημιουργήθηκε από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως σπάνιες λευκές τρούφες που προέρχονται από την Άλμπα της Ιταλίας, καθώς και από τυρί παρμεζάνα και φύλλα χρυσού.

Μόνο οι ιταλικές λευκές τρούφες κοστίζουν 2 εκατομμύρια γιεν (14.439 δολάρια) το κιλό.

Η Cellato περιγράφει το παγωτό Byakuya, το οποίο συνοδεύεται από λάδι τρούφας, ως «πλούσιο και απαλό» με «αισθησιακό και μοναδικό άρωμα» και «πολύπλοκη γεύση».

Στην τιμή περιλαμβάνεται επίσης ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο από τεχνίτες Takeuchi στο Fushimi του Κιότο.

Ένας εκπρόσωπος της Cellato δήλωσε στα Guinness World Records ότι το παγωτό χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να αναπτυχθεί, με πολλές δοκιμές και λάθη που απαιτήθηκαν για να επιτευχθεί η σωστή γεύση.

Η Cellato -που λέει ότι το παγωτό της είναι εμπνευσμένο από τη φύση με αποστολή να «κάνει ακόμα και τα κύτταρα ευτυχισμένα»- φτιάχνει επίσης ένα παγωτό με γεύση “starry night” αξίας 72 δολαρίων ανά μπάλα, το οποίο ενσωματώνει μαύρες τρούφες, σοκολάτα και yuzu στο προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: