Αυτό το ιταλικό νησί πληρώνει 15.000 ευρώ για δουλεύετε από τις παραλίες του. Υπάρχει όμως μία παγίδα

Αυτό το ιταλικό νησί πληρώνει 15.000 ευρώ για δουλεύετε από τις παραλίες του. Υπάρχει όμως μία παγίδα
Photo: pixabay.com
Θα έλεγε κανείς "όχι" σε μια τέτοια ευκαιρία;

Ονειρεύεστε να ζήσετε στην Ιταλία; Ίσως και να δουλεύετε από την παραλία; Αυτή είναι η ευκαιρία σας, όχι μόνο να μετακομίσετε, αλλά και να πληρωθείτε γι’αυτό.

Η Σαρδηνία, ένα ιταλικό νησί στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει έως και 15.000 ευρώ (ή περίπου 14.400 δολάρια) προκειμένου να προσελκύσει κόσμο να μετακομίσει εκεί. Η κυβέρνηση της περιοχής χρηματοδοτεί το πρόγραμμα διαθέτοντας 45 εκατομμύρια ευρώ για 3.000 νέες αφίξεις.

«Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε οι νέοι να αποφασίσουν να μείνουν και να (αναπτύξουν) τον οικονομικό ιστό των πιο εύθραυστων περιοχών», δήλωσε ο πρόεδρος της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, σε δελτίο τύπου. «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πραγματική ενίσχυση των περιοχών της χώρας που βρίσκονται σε πιο μειονεκτική θέση. Η ενίσχυση αυτή πρέπει απαραίτητα να προέλθει μέσα από νέες εδαφικές πολιτικές επαναπληθυσμού».

Όμως υπάρχει μια παγίδα.

Αρχικά, θα πρέπει να μετακομίσετε σε μια πόλη με λιγότερους από 3.000 κατοίκους και τα χρήματα θα πρέπει να πάνε στην ανακαίνιση ενός πρόσφατα αγορασμένου σπιτιού. Θα πρέπει επίσης να μένετε εκεί με πλήρη απασχόληση και, εντός 18 μηνών, να καταχωρήσετε νόμιμα τη Σαρδηνία ως μόνιμη κατοικία σας.

Ο στόχος είναι να αντιστραφεί η δραματική μείωση του πληθυσμού στη Σαρδηνία, μια από τις πολλές περιοχές της Ιταλίας όπου οι μικρές πόλεις χάνουν γρήγορα κατοίκους.

Βέβαια, θα πρέπει να ξέρετε ότι αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή τη μετακόμιση, μπορεί να ζήσετε περισσότερο.

Η Σαρδηνία -η πρώτη από τις πέντε περιοχές της «Γαλάζιας Ζώνης»- λέγεται ότι έχει σχεδόν 10 φορές περισσότερους αιωνόβιους, δηλαδή άτομα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 100 ετών ή περισσότερο, κατά κεφαλήν από τις Η.Π.Α.

Η Σαρδηνία δεν είναι το πρώτο μέρος στην Ιταλία που χρησιμοποιεί τα χρήματα ως δέλεαρ για να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους.

Η νότια περιοχή της Καλαβρίας ανακοίνωσε το 2021 ότι θα έδινε στους νέους κατοίκους 28.000 ευρώ (ή περίπου 26.900 δολάρια) σε διάστημα τριών ετών. Το 2020, η κοινότητα του Santo Stefano di Sessanio πρόσφερε σε άτομα έως και 44.000 ευρώ (ή περίπου 42.300 δολάρια) σε επιχορηγήσεις για να μετακομίσουν εκεί.

Πηγή: Fortune.com