Αυτοψία Σκρέκα σε πολυκατάστημα παιχνιδιών – «Έχουμε μειώσεις έως και 30%»

Αυτοψία Σκρέκα σε πολυκατάστημα παιχνιδιών – «Έχουμε μειώσεις έως και 30%»
Ï õðïõñãüò ÁíÜðôõîçò Êþóôáò ÓêñÝêáò (K) åðéóêÝðôåôáé êáôÜóôçìá ôçò áëõóßäáò JUMBO, ÁèÞíá, ÔåôÜñôç 29 Íïåìâñßïõ 2023. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε χριστουγεννιάτικο καλάθι για στολίδια γιατί οι τιμές είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε την Τετάρτη μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών στου Ρέντη, όπου και διαπίστωσε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι.

«Κατ’ αρχήν έχουμε το γιορτινό καλάθι το οποίο αφορά σε προϊόντα διατροφής ώστε να έχουμε το χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι γεμάτο με τα απαραίτητα.
Σήμερα εδώ, σε ένα μεγάλο κατάστημα το οποίο πουλάει εκτός από παιχνίδια, στολίδια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπάκια, βλέπουμε ότι οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Έχουμε μειώσεις που φτάνουν και το 30% όπως είδαμε εδώ στα λαμπάκια που από 29,99 έχει μειωθεί η τιμή τους στα 19,99 ευρώ, δηλαδή έχουμε 10 ευρώ μείωση για τα 500 λαμπάκια», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Οι τιμές έχουν μειωθεί, οπότε πια φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουμε ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι για στολίδια γιατί οι τιμές είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βεβαίως, θα το εξετάσουμε μαζί με τις εταιρείες, θα συζητήσουμε μαζί με αυτούς, που πουλούν παιχνίδια και εφόσον κρίνουμε απαραίτητο ότι χρειάζεται, θα δημιουργήσουμε ένα τέτοιο καλάθι ώστε να έχουν πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές σε παιχνίδια, αυτοί που θέλουν να κάνουν τα δώρα τους στα παιδιά να μπορέσουν να το έχουν και φέτος.

Θα είναι σίγουρα ένα καλάθι γιορτινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπου εκεί θα ανακοινώσουμε ποια διατροφικά προϊόντα θα ενταχθούν. Θα είναι το μοσχάρι, θα είναι το χοιρινό, θα είναι η γαλοπούλα και βεβαίως θα έχουμε και μια σειρά άλλα προϊόντα».

«Σε ότι αφορά στο γιορτινό τραπέζι, θα πρέπει στις επόμενες δύο εβδομάδες να ξεκινήσει το σχετικό καλάθι, ώστε ενόψει των γιορτών να μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα οι καταναλωτές», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: