Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης στην Ευρώπη – Κέρδισε 5,9 εκατομμύρια δολάρια το 2023

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης στην Ευρώπη – Κέρδισε 5,9 εκατομμύρια δολάρια το 2023
Photo: pixabay.com
Επέστρεψε στον ελβετικό τραπεζικό γίγαντα και... πλούτισε.

Ο CEO της UBS, Sergio Ermotti, απέκτησε 14,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 15,9 εκατομμύρια δολάρια) το 2023, μετά την απροσδόκητη επιστροφή του στον ηγετικό ρόλο του ελβετικού τραπεζικού γίγαντα και την εξαγορά της αμφιλεγόμενης ανταγωνίστριας Credit Suisse.

Τον Μάρτιο, η UBS ανακοίνωσε την επιστροφή του Ermotti στη θέση του CEO, αντικαθιστώντας τον Ralph Hamers από τις 5 Απριλίου του προηγούμενου έτους, καθώς η UBS ανέλαβε το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Credit Suisse. Η προηγούμενη θητεία του Ermotti κράτησε από το 2011 έως το 2020.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Hamers απέκτησε 12,6 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα το 2022 κατά τη διάρκεια της τελευταίας του πλήρους θητείας ως CEO, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της UBS που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στο σύνολο των αποδοχών του.

Συνολικά, το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας έχει λάβει πακέτο αμοιβών ύψους 140,3 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2023, μια σημαντική αύξηση από τα 106,9 εκατομμύρια φράγκα του προηγούμενου έτους. Τα μπόνους που καταβλήθηκαν στους υπαλλήλους της νέας συνδυασμένης τράπεζας ανήλθαν σε 4,5 δισ. δολάρια, όπως αποκάλυψε η UBS, με την πλειονότητα να καταβάλλεται σε μετρητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό αντιπροσωπεύει μια μείωση 14% σε σύγκριση με το συνολικό ποσό των 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022 για τις συνδυασμένες επιχειρήσεις, καθώς η UBS επιδιώκει τη μείωση του κόστους στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της Credit Suisse.

Τον περασμένο μήνα, η τράπεζα ανακοίνωσε τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία ζημία λόγω του κόστους ενσωμάτωσης, αλλά συνέχισε να παράγει ισχυρά λειτουργικά κέρδη.

Οι μετοχές της UBS έχουν αυξηθεί περισσότερο από 52% από τότε που ο Ermotti ανέλαβε το τιμόνι στις 5 Απριλίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: