Αυτός ο φοιτητής έσπασε ένα απίστευτο ρεκόρ

Αυτός ο φοιτητής έσπασε ένα απίστευτο ρεκόρ

Ακαδημαϊκό ρεκόρ που έχει να «σπάσει» από το 1965 πέτυχε ο Νιγηριανός φοιτητής Ufot Ekong.

Ένας Νιγηριανός φοιτήτης “έσπασε” μαθηματική εξίσωση 30 ετών και πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία σε ένα πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία, που έχει επιτευχθεί εδώ και 50 χρόνια.

Ο Ufot Ekong, ο οποίος σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Tokai στο Τόκυο, κατάφερε να πάρει το πρώτο πτυχίο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στο πανεπιστήμιο από το 1965. Ξεκίνησε την επιτυχία του στο πανεπιστήμιο πολύ νωρίς, λύνοντας ένα πρόβλημα που παρέμενα άλυτο για 30 χρόνια, μόλις στο πρώτο εξάμηνο της φοίτησής του.

Καθ’ όλη την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ο Ekong έχει κερδίσει 6 αριστεία.Ο λαμπρός μαθηματικός εργαζόταν σε δύο θέσεις εργασίας παράλληλα με τις σπουδές του για να πληρώσει τα δίδακτρα του. Ο Ekong μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιαπωνικά και γιορούμπα (Νιγηροκονγκολέζικα με λίγα λόγια), κερδίζοντας επίσης ιαπωνικό βραβείο γλώσσας για αλλοδαπούς. Σήμερα εργάζεται για τη Nissan και έχει ήδη δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την ηλεκτρονική σχεδίαση του αυτοκινήτου, με το δικό του όνομα.

Το Πανεπιστήμιο Tokai είναι ένα διάσημο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που έχει τη βάση του στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που ιδρύθηκε το 1924. Επικεντρώνεται στις επιστήμες και την τεχνολογία και περίπου το 60% του συνόλου των φοιτητών είναι εγγεγραμένοι σε αυτά τα σχολεία.

 

Πηγή: news247.gr