Αύξηση εσόδων 21% για την Etihad, ενόψει των σεναρίων για IPO

Αύξηση εσόδων 21% για την Etihad, ενόψει των σεναρίων για IPO
epa04417478 An Airbus A380-800 with the new paint scheme for Etihad Airways stands in front of the paint shop of Airbus's plant in Hamburg Finkenwerder, Germany, 25 September 2014. Abu Dhabi-based carrier Etihad unveiled its new paint scheme on the first Airbus A380 superjumbo joining Etihad's fleet. EPA/MARKUS SCHOLZ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 41% σε 4,2 εκατομμύρια.

Η Etihad Airways ανακοίνωσε απότομη ενίσχυση των κερδών του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη, η οποία βοηθήθηκε από την αύξηση των εσόδων από επιβάτες, εν όψει της πιθανής εισαγωγής του αερομεταφορέα του Άμπου Ντάμπι στο χρηματιστήριο.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία τα τελευταία επτά χρόνια έχει περάσει από μια μαζική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης της διοίκησής της, ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους ύψους 526 εκατομμυρίων ντιρχάμ (143 εκατ. δολάρια), από 59 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 21% σε 5.739 εκατομμύρια ντιρχάμ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, υποβοηθούμενα από την αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 41% σε 4,2 εκατομμύρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντονόαλντο Νέβες δήλωσε στο Reuters τον Μάρτιο ότι η κρατική αεροπορική εταιρεία βελτιώνει τη διαφάνεια, τη διακυβέρνηση και τον ισολογισμό της, ώστε να είναι έτοιμη για δημόσια εισαγωγή στο χρηματιστήριο (IPO) εάν ο ιδιοκτήτης του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Άμπου Ντάμπι, ADQ, αποφασίσει να την εισαγάγει στο χρηματιστήριο.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η ADQ εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής της αεροπορικής εταιρείας ήδη από φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com