Αύξηση τζίρου 6,6% για το λιανεμπόριο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση τζίρου 6,6% για το λιανεμπόριο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Κόσμος κάνει τα ψώνια του σε κατάστημα υποδημάτων, σε κεντρική αγορά της Αθήνας την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Ανοίγουν τις πόρτες τους από σήμερα τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside, ενώ κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση sms στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2021 ανήλθε σε 2,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 2,6 δισ. ευρώ και μείωση 1,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 2,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Οκτώβριο 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020 είναι:

• Λιανικό εμπόριο ποτών σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 41,5%.
• Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 37,2%.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Οκτώβριο 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020 είναι:

• Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 4,6%.
• Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 0,6%.