Αύξηση τζίρου για τα H&M εν μέσω κρίσης

Αύξηση τζίρου για τα H&M εν μέσω κρίσης

Η ελληνική θυγατρική του σουηδικού ομίλου ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στο διάστημα 1η Δεκεμβρίου 2014- 30η Νοεμβρίου 2015 και στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Τη στιγμή που αρκετές επιχειρήσεις στην Ελλάδα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν, η H&M παρουσίασε αύξηση τζίρου κατά 22% στα 126,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο Δεκεμβρίου – Νοεμβρίου, ενώ διψήφια ήταν και η αύξηση των πωλήσεων το τρίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου-Αυγούστου, καθώς κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 21% σε σουηδικές κορώνες φθάνοντας τα 40,9 εκατ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε μέσα από ανακοίνωση της.

Σημαντική ήταν η κίνηση του ομίλου να εξασφαλίσει το ακίνητο του πρώην πολυκαταστήματος Fokas στην Ερμού με απώτερο στόχο να «μετακομίσει» απ’ το κατάστημα που διαθέτει επίσης επί της Ερμού και βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από τον έτερο μεγάλο ανταγωνιστή της, τον όμιλο Inditex, και το Zara. Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος διαθέτει συνολικά 32 καταστήματα συνολικά και εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης και σε άλλες περιοχές.

Ακόμα, η εταιρία μέσα στο 2016 σκοπεύει να λειτουργήσει και on line κατάστημα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαδικτυακής της παρουσίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ομίλου το 2016 θα ανοίξουν ηλεκτρονικά καταστήματα της φίρμας επίσης σε Ιρλανδία, Ιαπωνία, Κροατία, Σλοβενία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο.