Αυξήσεις πωλήσεων για την Creta Farms Αυστραλίας

Αυξήσεις πωλήσεων για την Creta Farms Αυστραλίας

Οι πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου αυξήθηκαν κατά 29% και να ανέρχονται σε 12,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας. 

Αύξηση 29% παρουσίασαν το πρώτο τετράμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας Creta Farms Αυστραλίας και ανήλθαν σε 12,5 εκατ. δολ. Αυστ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «η Creta Farms, η μοναδική ελληνική εταιρεία που κατάφερε να εξάγει τεχνογνωσία εκτός συνόρων και να συνάψει συνεργασία με τη μορφή της αδειοδότησης (licensing agreement), είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τις πωλήσεις του συνεργάτη της, της Primo SmallGoods, οι οποίες παρουσιάζουν και φέτος ανοδική πορεία. Η Primo SmallGoods είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών στην Αυστραλία και θυγατρική του μεγαλύτερου ομίλου κρέατος στον κόσμο, της Βραζιλιάνικης JBS».

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδιαίτερα δυναμικά με τις πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου να αυξάνονται κατά 29% και να ανέρχονται σε 12,5 εκατ. δολ. Αυστ. και με τις πωλήσεις like-for-like να αυξάνονται κατά 24%. Με θετικούς ρυθμούς «έτρεξαν» επίσης οι πωλήσεις του Απριλίου οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 50% με τις πωλήσεις like-for-like να είναι αυξημένες κατά 39%. Πιο συγκεκριμένα, είκοσι κωδικοί προϊόντων έχουν συνεισφέρει πωλήσεις άνω των 52 εκατ. δολ. Αυστ. από την αρχή της συνεργασίας.

Τα προϊόντα «Oliving» στην Αυστραλία βρίσκονται σε 1.700 σημεία πώλησης, στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Coles & Woolworths, έχοντας κατακτήσει μερίδιο αγοράς 3,5%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των πωλήσεων στην Αυστραλία. Αναμφισβήτητα υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή μιας και οι στόχοι που αρχικώς ετέθησαν έχουν επιτευχθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπερβεί το budget που έχει καταρτιστεί. Χαιρόμαστε που καλύπτουμε τις προσδοκίες των Αυστραλών συνεργατών μας, χτίζοντας τη βάση για να αναπτυχθεί περαιτέρω η προϊοντική μας γκάμα».