Αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Η «κλειδωμένη» υποψηφιότητα και το παρασκήνιο με Τσίπρα

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Η «κλειδωμένη» υποψηφιότητα και το παρασκήνιο με Τσίπρα
Ï ðñüåäñïò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ - ÐñïïäåõôéêÞ Óõììá÷ßá (Ê) ÷áéñåôÜåé ôïõò óõíÝäñïõò, êáôÜ ôçí Ýíáñîç ôùí åñãáóéþí ôïõ 4ïõ Óõíåäñßïõ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ - ÐñïïäåõôéêÞ Óõõìá÷ßá, ðïõ ðñáãìáôïðïéåßôáé óôï êëåéóôü ôïõ ÔÜå Êâïí Íôï, óôï Ðáëáéü ÖÜëçñï, ÐÝìðôç 22 Öåâñïõáñßïõ 2024. Ôï 4ï ÓõíÝäñéï ôïõ ÓÕÑÉÆÁ - ÐÓ èá äéåîá÷èåß áðü óÞìåñá ÐÝìðôç 22 Öåâñïõáñßïõ Ýùò êáé ôçí ÊõñéáêÞ 25 Öåâñïõáñßïõ óôï Tae Kwon Do, óôï Ðáëáéü ÖÜëçñï, ìå êåíôñéêü óýíèçìá «ÐñïïäåõôéêÞ Áíôåðßèåóç Ôþñá». ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι έντονες διεργασίες και ο «μυστικός δείπνος».

Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα αποφασιστεί ποιο πρόσωπο θα διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και το πότε θα διεξαχθούν οι τετραπλές εκλογές, οι οποίες θα αφορούν παράλληλα και σε εκλογή νομαρχιακών επιτροπών και Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσε πως «αν χρειαστεί για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», χωρίς να ανακοινώσει καμία υποψηφιότητα από το βήμα.

O κ. Τεμπονέρας είχε συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη και σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είχε επικοινωνία και με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα και ενδεχομένως αυτό που συζητιέται ιδιαίτερα είναι να υπάρξει ένας αντίπαλος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε να μην υπάρχει κατακερματισμός.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ οι ενδιαφερόμενοι χτίζουν για την προεδρία συμμαχίες, ζητούν και αναζητούν πρόσωπα που θα βγουν μπροστά και να τους στηρίξουν. Ο κ. Κασσελάκης καταστρώνει την δική του στρατηγική και υπογραμμίζει ότι η δύναμή του είναι τα μέλη του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πιθανοί υποψήφιοι και ο «μυστικός δείπνος»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε από το βήμα του συνεδρίου στην φράση Κασσελάκη «φέρτε μου αντίπαλο» λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν σύντροφοι. Δήλωσε υπέρμαχος της ενότητας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, του οποίου το όνομα ακουστεί, δεν έχει αφήσει να εννοηθεί από τις τοποθετήσεις του ότι πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει αύριο το βράδυ.

Τις επόμενες ώρες ξεκαθαρίζει το τοπίο από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη. Όλα δείχνουν ότι μπορεί να είναι υποψήφια αλλά αναμένονται ανακοινώσεις. Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνομιλεί με τα κορυφαία στελέχη και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε έναν «μυστικό δείπνο» στον οποίο ήταν παρόντες ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ράνια Σβίγκου και ο Κώστας Βασιλειάδης. Εκεί συζήτησαν τις εξελίξεις και απηύθυναν πρόσκληση στην Όλγα Γεροβασίλη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός μεγάλου κομματιού των προεδρικών.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ενότητα και ηρεμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: