Αλλάζει ρότα η ΙΚΕΑ;

Αλλάζει ρότα η ΙΚΕΑ;
Trollies are seen outside an IKEA store in Wembley, north London January 28, 2015. IKEA Group, the world's biggest furniture retailer, posted on Wednesday a fiscal full-year net profit that was unchanged from the year before and said the European market continued to improve. REUTERS/Neil Hall (BRITAIN - Tags: BUSINESS) - RTR4NAI0 Photo:

Η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στην αγορά επίπλων φαίνεται πως αλλάζει στρατηγική.

Τη δημιουργία μικρών καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους πόλεων δοκιμάζει η σουηδική εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ. Ήδη οι καταναλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισπανία μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους online και στη συνέχεια να παραλαμβάνουν τα έπιπλα και τα ήδη σπιτιού που επιθυμούν από τα κατά τόπους νέα καταστήματα.

Τα δοκιμαστικά καταστήματα έχουν μόλις το ένα δέκατο του μεγέθους των καταστημάτων ΙΚΕΑ που ήδη γνωρίζουμε. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα συμπεράσματα από αυτή την πιλοτική προσπάθεια προκειμένου να μάθουμε περισσότερα πράγματα σχετικά με το πώς προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους οι πελάτες μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η ΙΚΕΑ εξετάζει ακόμη και το άνοιγμα καταστήματος στην Oxford Street του Λονδίνου, στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της πόλης. Τέτοιου είδους απόπειρες κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο καιρό, με την Amazon να είναι η εταιρεία που άνοιξε τον δρόμο.