Αμερικανοκινεζική συμμαχία: Unity και Baidu συνεργάζονται για την ανάπτυξη συστήματος VR

Στόχος η πραγματοποίηση δοκιμών προσομοίωσης πραγματικού χρόνου λειτουργίας στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει η Baidu.

H αμερικανική εταιρία παραγωγής παιχνιδιών βίντεο Unity Technologies (Unity) ανακοίνωσε την συνεργασία της με την κινεζική εταιρία παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο Baidu Inc.

Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας (VR), το οποίο θα βοηθήσει την Baidu να πραγματοποιήσει δοκιμές προσομοίωσης πραγματικού χρόνου λειτουργίας, στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει.

Η Unity που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα προϊόν εξομοίωσης πραγματικού χρόνου, το οποίο δημιουργεί συνθήκες εικονικού περιβάλλοντος, στο οποίο η Baidu θα μπορέσει να πραγματοποιήσει δοκιμές, του φιλόδοξου προγράμματος αυτόνομου οχήματος Apollo.

Οι δοκιμές αυτές θα επικεντρωθούν στα συστήματα οδήγησης για αυτονομία στα επίπεδα 3,4 και 5.

Η τρισδιάστατη πλατφόρμα της Unity επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων να μειώσουν σε πραγματικό χρόνο, τόσο τα λάθη, όσο και τους κινδύνους αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων τους, αυξάνοντας το βαθμό αποτελεσματικότητας, αλλά και της ταχύτητας, μέσω της εξομοίωσης διάφορων εικονικών καταστάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ